Kind & Gezin gaat in gesprek met kinderdagverblijf Tingelientje in Mol. Dat kinderopvanginitiatief kwam de voorbije dagen in het nieuws omdat het zich wil richten op de opvang van zieke kinderen.

Kind & Gezin zal op korte termijn een gesprek hebben Tingelientje over de geplande aanpak.

In Mol wil Tingelientje starten met een nieuw concept, namelijk de opvang van zieke kinderen tot en met zes jaar. Het opvangverblijf richt zich op kinderen die te ziek zijn om naar de gewone kinderopvang of kleuterklas te gaan. Het gaat om een initiatief van Divoge, een Molse gezinsvereniging die allerhande diensten aanbiedt op vraag van de aangesloten gezinnen.

Kind & Gezin heeft de organisatoren al verschillende malen uitgenodigd voor een gesprek over de geplande aanpak. Dat gesprek komt er nu ook.

Kind & Gezin wijst erop dat Tingelientje een vergunning heeft voor de opvang van baby's en peuters, maar "niet enkel voor zieke kinderen".

De opvang heeft een vergunning, maar is nog niet opgestart. "Er werd nog geen startdatum aan Kind en Gezin gecommuniceerd, wat betekent dat ze momenteel nog geen kinderen kunnen opvangen", klinkt het. (belga)