Sinds vorige week leven de kinderen en jongeren van de kunstacademie zich creatief uit in hun nieuwe locatie Waaiburg in de Kameinestraat. Het oude schoolgebouwtje werd helemaal gerenoveerd door De Waaiburg vzw en de stad huurt gans het gelijkvloers voor de kinder- en jeugdateliers van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten.

Het oude kleuterschooltje in de Kameinestraat 35, voorheen herkenbaar aan de kleurrijke muurschilderingen op de gevel, is voortaan de plaats waar de kinder- en jeugdateliers van de kunstacademie plaatsvinden. Tot eind juni zaten deze leerlingen in het oude energieverslindende schoolgebouw aan het Sint-Dimpnaplein, maar die locatie was in slechte staat. Daarom is de directie verheugd met de verhuis naar deze moderne en mooie ateliers.

De Waaiburg vzw

Opdrachtgever voor de renovatiewerken was De Waaiburg vzw, de eigenaar van het schoolgebouw. Stad Geel heeft zich verbonden om de 6 gelijkvloerse klaslokalen, 2 magazijntjes en het sanitair blok te huren om er de kinder- en jeugdateliers, de oriëntatieklas én de ateliers-op-maat voor mensen met een beperking, in onder te brengen. Onder het dak zitten kantoorruimten en een vergaderzaal voor vzw De Waaiburg.

Make-over

Het oude schooltje kreeg onder begeleiding van stad Geel een volledig nieuwe dakconstructie en -bedekking, nieuw buitenschrijnwerk, andere vloeren en plafonds, én het hele gebouw werd perfect geïsoleerd. Kortom: het gebouw kreeg een extreme make-over volgens hedendaagse normen. De eerste ateliers gingen van start begin september en zowel leraars als leerlingen zijn enthousiast over hun nieuwe lokalen.

Met de fiets of te voet

De nieuwe locatie is pal in het centrum vlakbij het stadhuis gelegen; daarom roept de directie de ouders op om hun kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet te laten komen. Als ze dan toch per auto worden gebracht, wordt aangeraden om te parkeren op De Werft en dan verder te wandelen tot bij de Waaiburg. In 2020 zal de stad nog een grote fietsenstalling voorzien.