In het kader van de actie ‘Gezond scoort!’ kwamen vandaag maar liefst 300 leerlingen uit de 4e leerjaren van Westerlo naar het kunstgrasveld van KVC Westerlo voor een gezamenlijke opwarming met de voltallige spelerskern van de Kemphanen. Via het project Gezond Scoort! wil men leerlingen aanzetten tot een gezonde levensstijl met aandacht voor sport en gezonde voeding.

‘Tegen half tien ’s ochtends kwamen alle jongeren naar ons stadion’, aldus commercieel manager Jan Caers. ‘Ze werden onderverdeeld in ongeveer 20 groepjes, en deden samen met de spelers een leuke en intense opwarming. 't Was ook dikke-truiendag, dus de opwarming kwam goed van pas.’ Via het project Gezond Scoort! wil KVC Westerlo in samenwerking met de gezondheidsraad van Westerlo leerlingen aanzetten tot een gezonde levensstijl met aandacht voor sport en gezonde voeding.

Gezond Scoort! is een initiatief van Open Stadion met steun van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen, Logo Kempen en de gezondheidsraad. Aan het einde van het project volgt tijdens de wedstrijd KVC Westerlo - Eendracht Aalst op zaterdag 29 maart nog een slotmoment.  Foto Leo Brouwers / Nnieuws.