200 leerlingen uit alle 4e klassen van 7 basisscholen van Westerlo en deelgemeenten zijn donderdag 24 oktober van 9u tot 10u te gast bij KVC Westerlo voor het project “Gezond Scoort!”.

“Gezond Scoort!” is een initiatief van Open Stadion dat gesteund wordt door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen. Met voetbal als hefboom worden jongeren gewezen op het belang van gezond eten en een gezonde levensstijl. Het voetbalteam en de medewerkers van KVC Westerlo nemen met ondersteuning van Logo Kempen en de Gezondheidsraad van Westerlo deel. Donderdag 24 oktober wordt om 9u de aftrap gegeven. Daarmee ondertekenen ze een contract met de spelers waarin ze zich engageren voor een gezonde levenswijze tijdens de komende maanden. De leerlingen worden in aanwezigheid van de voetballers en medewerkers uitgenodigd voor een gezond ontbijt.

20% van de Vlaamse jongeren ontbijt niet dagelijks.

Eén op zes ontbijt zelfs nooit. Vandaar de keuze om de leerlingen, voetballers en medewerkers een lekker gezond ontbijt aan te bieden. De populariteit van voetballers werkt als stimulans voor kinderen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. De tips zijn niet nieuw. De scholen werken al jaren samen met Logo Kempen en de gemeentelijke gezondheidsraad rond gezondheidsthema’s.  

Na de aftrap op 24 oktober om 9u in het Stadion te Westerlo wordt het

“Gezond Scoort!” verdergezet in een schooltraject. Hiervoor wordt een pedagogisch pakket ter beschikking gesteld. Dit pakket bevat suggesties die passen in het

gezondheidsbeleid op school. Op 13 februari vindt er opnieuw een gezamenlijk beweegmoment plaats met leerlingen, spelers en medewerkers. Aan het einde van het project, 29 maart, vindt er een slotmoment plaats tijdens de thuismatch Westerlo – Eendracht Aalst.