In juni verwelkomt de gemeente Olen negen verschillende scholen uit de provincie Antwerpen die op schoolreis komen. Het belooft een heel boeiende uitstap te worden.

Keizer Karel neemt de kinderen mee op huifkartocht langs enkele mooie plekjes. Op het dorpsplein ontdekken ze waarom de pot drie oren heeft en hoe de koe op het dak van de Sint-Martinuskerk is terechtgekomen. Daarna gaat het richting Buulmolen waar de molenaar uitlegt hoe deze historische molen werkt.
 
Tijdens de Keizer Karelspelen ontdekken de kinderen spelenderwijs de verhalen die Olen rijk is. Ze leren hoe ze rijstpap moeten maken en gaan aan de slag om de befaamde pot in klei na te maken.
 
De schoolreis wordt afgesloten met poppenspel door Charlotte Alles. Ook zij haalde haar inspiratie uit onze ludieke verhalen en heeft dit verwerkt tot een boeiend stukje poppentheater.
 
Kinderen vinden het leuk om naar verhalen te luisteren. De gemeente Olen en de werkgroep toerisme willen met dit aanbod de legendes en verhalen over Keizer Karel en de boeren van Olen opnieuw onder de aandacht brengen. Hiervoor kunnen ze rekenen op de medewerking van talrijke vrijwilligers.
 
Praktisch
 
·        De schoolreizen vinden plaats op domein Teunenberg op 4, 5, 7, 8, 21, 22, 25 en 26 juni (van 9.30 tot 15.30 uur).
·        Dit aanbod is bestemd voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar.