U bent hier

Kinderen ontdekken de verhalen van Keizer Karel

Olen
13.06.2019 - 14.18u
Door: Mark Jaspers

Tijdens de maand juni organiseert het lokaal bestuur opnieuw schoolreizen voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Keizer Karel neemt de kinderen mee op huifkartocht langs enkele mooie plekjes in Olen, zoals het dorpsplein en de Buulmolen.

Tijdens de Keizer Karelspelen kunnen de kinderen zich uitleven en ontdekken zij spelenderwijs de verhalen die Olen rijk is. De kinderen leren hoe ze rijstpap moeten maken en gaan creatief aan de slag om de befaamde pot in klei te maken. De schoolreis wordt afgesloten met een wedstrijd 'koe-trekken'.

De schoolreizen vinden plaats op het domein Teunenberg op 17, 18, 20, 21, 24 en 25 juni en dat telkens van 9.30 uur tot 15.30 uur. Dankzij de inzet van de talrijke vrijwilligers belooft het voor de kinderen weer een leuke uitstap te worden naar het pottendorp.

Naast schoolreizen voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar heeft het lokaal bestuur ook wat leuks in petto voor de leerlingen van het zesde leerjaar van de vijf Olense scholen. Zij ontvangen als afscheidscadeau het Suske en Wiske-album 'De Pottenproever'.

Een vertegenwoordiger van het schepencollege zal het album persoonlijk overhandigen aan de kinderen tijdens de afscheidsrecepties. Op deze manier wil het lokaal bestuur de legendes blijven promoten en levendig houden, ook bij de jonge generatie.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto