U bent hier

Kinderen ontdekken verhalen van Keizer Karel

Olen
15.06.2018 - 18.16u
Door: Lex Verellen

Tijdens de maand juni organiseert het lokaal bestuur opnieuw schoolreizen voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Keizer Karel neemt de kinderen mee op huifkartocht langs enkele mooie plekjes in Olen, zoals het dorpsplein en de Buulmolen.

Tijdens de Keizer Karelspelen kunnen de leerlingen zich uitleven en ontdekken zij spelenderwijs de verhalen die Olen rijk is. De kinderen leren hoe ze rijstpap moeten maken en gaan creatief aan de slag om de befaamde pot in klei te maken. De schoolreis wordt afgesloten met een wedstrijd 'koe-trekken'.

De schoolreizen vinden plaats op het domein Teunenberg op 18, 19, 22, 25 en 26 juni en dat telkens van 9.30 uur tot 15.30 uur. Dankzij de inzet van de talrijke vrijwilligers belooft het voor de kinderen weer een leuke uitstap te worden naar het pottendorp.

Naast schoolreizen voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar, heeft het lokaal bestuur ook wat leuks in petto voor de leerlingen van het zesde leerjaar van de vijf Olense scholen. Zij ontvangen als afscheidscadeau het Suske en Wiske-album 'De Pottenproever'.

Een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en schepenen zal het album persoonlijk overhandigen aan de kinderen tijdens de afscheidsrecepties. Op deze manier wil het lokaal bestuur de legendes blijven promoten en levendig houden, ook bij de jonge generatie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto