U bent hier

Kinderen redden zichzelf uit brandende woning in Geel

Geel
04.07.2019 - 11.30u
Door: Mark Jaspers

In Geel in de Antwerpse Kempen is woensdagavond een sociale woning onbewoonbaar geraakt door een hevige kamerbrand. Dat zegt burgemeester Vera Celis (N-VA). In het pand waren op het moment van de feiten drie kinderen aanwezig. Zij hoorden een soort van knal en probeerden eerst nog zelf het vuur te blussen, maar konden zich nadien in veiligheid brengen en bij de buren aanbellen.

Het vuur ontstond in een kamer op de eerste verdieping aan of nabij een matras, maar de oorzaak is nog niet bekend. "Een matras wordt al snel een echte toorts, dus de brand verspreidde zich snel", zegt Celis. "De ouders waren op dat moment even met hun jongste kindje naar de winkel om de hoek."

De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich naar de aanpalende woning verspreidde. Het getroffen pand is wel onbewoonbaar, gezien de bovenverdieping nagenoeg volledig uitbrandde en er veel bluswater naar beneden is gesijpeld.

"Het gezin wordt voorlopig opgevangen in een hotel en komt dus niets tekort", stelt Celis. "We werken nu met man en macht om hen de nodige spullen te bezorgen zodat ze vandaag of morgen in een andere sociale woning in de buurt terechtkunnen, die toevallig onlangs leeg kwam te staan en zou worden gerenoveerd." (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto