U bent hier

Kinderen uit Lille en Wechelderzande gaan in oktober stappen voor kinderen in India

Lille
29.09.2014 - 15.07u
Door: Herman Gezelle

Dit is een initiatief van de Solidariteitsraad van Lille in samenwerking met de scholen uit deze gemeenten en de vzw Balavikas.   De vzw Balavikas uit Gierle steunt projecten voor kinderen en jongeren met een beperking in Zuid-India en heeft veel aandacht voor het verbeteren van de leefomstandigheden en ontwikkelingskansen van de armste bevolkingsgroep. De vzw Balavikas wil kinderen de kans geven op een goede basisopleiding. De organisatie helpt ook bij de integratie van kinderen met een handicap in gewone klassen, helpt met therapie en hulpmiddelen, zorgt voor medische ingrepen en ondersteunt de ouders.

Eerst krijgen alle kinderen uit groot Lille, op school of in de bibliotheek, een diapresentatie over de vzw. Nadien laten de kinderen zich sponsoren voor een stevige wandeling in de omgeving van de school. De opbrengst van deze actie zal volledig besteed worden de vernieuwing van het sanitair in een internaat in Kondramutla (India).


Van 1 tot 18 oktober 2014 is er een tentoonstelling over de vzw Balavikas in de polyvalente ruimte van de bibliotheek van Lille die mooi aansluit bij deze actie. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

www.balavikas.be   balavikasvzw@gmail.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto