Op zondag 29 april wordt op de verkeersvrije Markt in Kasterlee de start van het toeristisch seizoen feestelijk ingezet. Van 13 tot 18 uur wordt het marktplein omgetoverd tot een kinderparadijs.

Tussen 13 uur en 18 uur kunnen kinderen meedoen met een te gek opdrachtenparcours en leuke prijzen winnen van Toerisme Kasterlee en Domein De Putten. Ze halen hun deelnameformulier af in het toeristisch infokantoor dat eveneens de ganse dag open is voor het publiek.
 
De kinderen kunnen ravotten op de springkastelen, zich amuseren aan de grote tekentafel, met de mega gezelschapsspelen of zich laten grimeren. Er is een weide met schaapjes van De Schaapskooi uit Lichtaart.
 
Om 13.30 uur en 14.30 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan een workshop Afrikaanse percussie (djembé), gebracht door Bumba Bova, beter gekend als Bovic. Deze muzikant met Congolese roots brengt op een leerrijke en leuke manier een beetje Afrikaanse cultuur naar Kasterlee. Inschrijven hiervoor is niet nodig.
 
Om 16 uur is er de Zwanzibar, een discobar met forsballen. Zwanzibar is niet alleen een kinderdisco. Gastheren DJ Zwanzibar en de Zwa nodigen Gomaar Van de Plas, de zingende pompier, Jef Orsbollen, de lenigste man ter wereld, Jimmi Hendrix, wereldkampioen luchtgitaar en Zjean Klood, sympathieke gast uit een verre Maaseik uit om de kinderen te animeren.
 
De grote mensen kunnen verpozen op het terras van de Kastelse biervereniging terwijl de kinderen zich uitleven. Er zijn hotdogs te verkrijgen. Ook de horeca van de Markt heet iederen van harte welkom voor een heerlijk drankje of snack.
 
Om 13 uur kan je een begeleide rondleiding volgen in Geitenboerderij Polle, Eerselingenstraat 36 in Lichtaart. Na de rondleiding ontvangen de deelnemers een heerlijk geitenijsje. Kostprijs bedraagt 3 euro per deelnemer. Inschrijven hiervoor is verplicht via info@polle.be of via het telefoonnummer 014 55 61 50.