U bent hier

Kinderuniversiteit strijkt voor het eerst neer op Campus Geel

Geel
06.02.2020 - 17.27u
Door: Lex Verellen

Op zaterdag 8 februari zal de aula op Campus Geel volstromen met uitzonderlijk jonge studenten. De Kinderuniversiteit vindt al voor het vijftiende jaar plaats en om dat te vieren krijgt elke campus van de KU Leuven zijn eigen Kinderuniversiteit. Op zaterdag 8 februari zet Campus Geel zijn deuren open voor een 100-tal piepjonge studenten.

De Kinderuniversiteit van de KU Leuven geeft jonge ontdekkers tussen 8 en 13 jaar de kans om zich al voor één dag student te wanen. Ze krijgen les in een groot auditorium van echte professoren. Daarnaast zijn er verschillende uitdagende workshops om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen.

Op zaterdag 8 februari vormt Campus Geel het decor voor een dag met boeiende lezingen en creatieve workshops. Tijdens de colleges leren de kinderen over de larven van de zwarte soldatenvlieg en over machines die kunnen luisteren aan de hand van artificiële intelligentie.

Ze steken ook zelf de handen uit de mouwen: zo bouwen ze een eigen elektromotor, maken ze pannenkoeken met poeder van meelwormen, ontdekken ze hoe gewrichten er van binnen uitzien en wat ingenieurs en chirurgen kunnen doen als je gewrichten versleten zijn en maken ze zelf boter.

Na afloop ontvangen de kinderen net als echte studenten een diploma van de Kinderuniversiteit.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto