Kiwanis Herentals heeft beslist om haar haast legendarische Coppa Classic één week later dan gepland, op 11 en 12 juni, te organiseren.  Het publiek kan alleen de retro-juweeltjes bewonderen langs de route op de Kempense wegen, geen show dit jaar op locatie.

Kiwanis verwacht na overleg met de lokale besturen van Westerlo en Herentals groen licht te krijgen. Door het event een week te verschuiven, kunnen deelnemers nu wél genieten van een ontbijt en lunch, voor en tijdens de rit.

De Coppa Classic Ltd Tour is een evenement van Kiwanis Herentals, en bestaat uit 2 tourritten van zo'n 90 km. De route is uitgezet volgens het systeem bolleke-pijl en leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes van de Kempen.

Met de opbrengst steunt de serviceclub sociale projecten uit de regio

De tourrit vertrekt vanaf het domein van tuindesign Ludo Dierckx in Westerlo.

'Met de pas aangekondigde versoepelingen van de covidmaatregelen heeft het bestuur beslist om Coppa Classic met 1 week uit te stellen', meldt Sven Wellens, communicatie Kiwanis Herentals. 

De inschrijvingen van unieke oldtimers liepen zo vlot, dat we een volledige bezetting van 160 wagens voor de tourrit van zaterdag hebben.  Na afloop is er een receptie voor de deelnemers aan de Coppa Classic.

We zijn dus uitverkocht. Op vrijdag mogen we 50 wagens verwachten van Heylen Group voor hun exclusieve Private Tour.

We moeten wel een  strikt afgebakend protocol volgen door de covid-maatregelen. Spijtig genoeg is het hierdoor voor bezoekers en de 1.000-en oldtimer-fans niet mogelijk om op het terrein te komen kijken', besluit Sven Wellens.   Foto's : Coppa editie 2018 - Nnieuws Guy Verellen.