Kasteel de Merode Westerlo zet op 12, 13 en 14 juni  voor het 2e jaar op rij zijn poorten open voor de Coppa Classic Days. Organisator Kiwanis Herentals dompelt zijn programma tijdens deze 3-daagse andermaal in een vat passie voor oldtimers.

Kiwanis Herentals heeft als levensdoel fondsen te vergaren om sociale projecten te financieren. Om deze nobele doelstelling te ondersteunen, werd jarenlang een prestigieuze jumping georganiseerd. Vorig jaar werd geopteerd voor een vernieuwde formule waarin de wereld van oldtimers en meer bepaald een aantal Concours d'Elegance op deze aardbol de leden van Kiwanis fascineerde.

De wortels van deze prestigieuze competitie voor oldtimers situeren zich in de 17e eeuw toen de Franse aristocraten met hun koetsen pronkten in de Parijse parken. Doorheen de tijd werden paard en koets vervangen door auto's en ontstond een competitie die de eigenaar van de mooiste auto lauwerde. Ook in onze contreien kreeg de wedstrijd vorm met de Coppa Bella Machina, die jaarlijks plaatsvond op het domein van kasteel de Renesse in Malle. Toen deze niet langer werd georganiseerd in Malle, nam Kiwanis Herentals het concept over van boegbeelden Michiel Hehenkamp en Willy Mermans onder de vlag van Coppa Classic Days.

Zondag 14 juni wordt de roemrijke erelijst van de Concours d'Elegance dus in Westerlo verder aangevuld en ken je de opvolgers van onder andere Toon Seppion, die vorig jaar met zijn BMW 315 de concoursklasse 1900-1945 won en Jacques Albers die met zijn Toyota 2000 GT de hoofdprijs 'Best of Show' wegkaapte.

De competitie behelst 2 klassementen. Zo is er het Kiwanis Concours waarin alle deelnemende auto's – die ouder dan 30 jaar moeten zijn - via een formulier worden gequoteerd door enerzijds de bezoekers en anderzijds een vakjury. Deze resultaten zullen drie winnaars aanduiden in verschillende leeftijdscategorieën.

Hiernaast eist het Coppa Classic Concours alle aandacht op. Hierin zullen de organisatoren een 30-tal auto's selecteren, die vervolgens door een vakjury bestaande uit Ton Roks (hoofdredacteur Octane Magazine), Arjen Geirnaert (Belgian Vintage Car Restauration) en Gert Beets (Automotive Consultancy Services) worden beoordeeld. In deze competitie bedraagt de leeftijdgrens van de oldtimers minstens 40 jaar.

Maar de Coppa Classic Days behelzen meer dan deze prestigieuze competities. Zaterdag 13 juni kunnen deelnemers aan de Blue Ribbon Tour in hun oldtimer genieten van twee tourritten, ondersteund door een roadbook, doorheen het Kempense landschap.

Vermits Kiwanis Herentals oordeelde dat de Coppa Classic Days in Westerlo net iets meer moeten zijn dan louter competities voor oldtimers werd het evenement opgesmukt met tal van randactiviteiten waaronder 'diner and dance'. En dit alles om straks sociale projecten zoals het Olivia Hendrickx Research Fund, G-judo, Stop darmkanker en andere financieel te ondersteunen.

Met de domeinen van kasteel de Merode in Westerlo vonden de organisatoren overigens een unieke plek om de gebeurtenis in al zijn facetten nog meer uitstraling te geven.
Het volledige programma van de activiteiten, info en inschrijvingsmogelijkheden zijn terug te vinden op www.coppaclassicdays.be

Je kan er ook de JAGUAR Peeters-stand ontdekken.

PROGRAMMA

VRIJDAG
19u00 - 01u00 Dinner (enkel op reservatie) & Dance

ZATERDAG

08u30 – 09u30 Binnenkomst deelnemers Blue Ribbon Tour + ontbijt

09u30 Start tourrit 1

12u00 – 13u00 Aankomst deelnemers + Lunch

13u00 Start tourrit 2

17u00 - 18u00 Aankomst deelnemrs met receptie

19u00 - 03u00 Dinner (enkel op reservatie) & Dance

ZONDAG

08u30 - 10u30 Binnenkomst deelnemers Concours d'Elegance

12u00 - 15u00 Doorlopend buffet (enkel op reservatie)

10u30 - 15u00 Inspectie vakjury

15u30 - 17u30 Prijsuitreiking Concours d'Elegance

18u00 Einde event

BLUE RIBBON TOUR

De Blue Ribbon Tour bestaat uit 2 tourritten van elk ongeveer 80 km, uitgezet volgens het systeem Bol-Pijl. Elke tourrit duurt gemiddeld 2 uur en voert u door de mooiste plekjes van de Zuiderkempen. Iedere deelnemer ontvangt een roadbook. Door goede aanduidingen in het roadbook van afstanden en situaties, aangevuld met naamborden van wegen en herkenningspunten op de route, is de rit ook voor minder geoefende bestuurders goed doenbaar.  Beperkt tot 110 wagens.

Programma:
• 08u30 - 09u30 Onthaal en ontbijt
• 09u30 Start tourrit 1
• 12u00 - 13u00 Lunch
• 13u00 Start tourrit 2
• 17u00 - 18u00 Aankomst + Receptie

Prijs
€ 300 per wagen (2 personen), prijs is inclusief:
• uw gift aan de VZW Stop Darmkanker
• 2 inkomtickets (geldig gedurende het hele weekend)
• Rallyplaat
• Roadbook
• Ontbijt
• Lunch
• Receptie gevolgd door prijsuitreiking
Per extra passagier: € 75,00
Opening van het terrein om 8u30 voor de deelnemende auto's.

CONCOURS D'ELEGANCE

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er een concours georganiseerd voor de mooiste oldtimers. Het Concours d'Elegance bestaat uit 2 onderdelen: het KIWANIS Concours en het COPPA CLASSIC Concours.

Leeftijdgrens voor de oldtimers
Algemeen geldt een leeftijdgrens van 30 jaar of ouder voor de deelnemende auto's. De organisatie staat soms uitzonderingen toe voor Clubs in groepsverband.
Voor deelname aan het Kiwanis Concours geldt een leeftijdsgrens van 30 jaar, voor het Coppa Classic Concours 40 jaar.

Oldtimerclubs of -verenigingen
Indien u in club-of teamverband wenst te komen, kan de organisatie u enkel bij elkaar plaatsen als u gezamenlijk binnen rijdt. Ook moet men zich via een gezamenlijke lijst inschrijven. Er moet één verantwoordelijke voor uw groep worden aangeduid die de volledige betaling voor zijn rekening neemt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor bovenstaande evenementen kan:
- via de website www.coppaclassicdays.be
- per post naar:
Coppa Classic Days + Kiwanis Kempenkring Events vzw
Poederleeseweg 137
2200 Herentals
- per fax naar: +32 14 25 77 11

DINNER & DANCE

Ook het culinaire krijgt veel andacht tijdens deze driedaagse. Geïnteresseerden kunnen genieten van een lunchbuffet tot een uitgebreid menu omkaderd door onze traditionale danceparty.

Er kan worden gereserveerd voor:
0 Vrijdagavond: menu (90-110 euro) per persoon excl./incl. wijn en water
0 Zaterdagavond: menu (100-125 euro) per persoon excl./incl. wijn en water
0 Zondagmiddag lunchbuffet (65-85 euro) per person excl./incl. wijn en water

Inschrijven kan via de website www.coppaclassicdays.be/dinner-and-dance of per fax op +32 14 25 77 11

INFO BEZOEKERS

Bezoeker met oldtimer
Komt u als bezoeker met uw eigen klassieker, dan bieden wij u de mogelijkheid om deze, zolang er ruimte is, te parkeren op het evenementen terrein. Inzittenden dienen uiteraard in het bezit te zijn van een entreebewijs. De ingang voor deelnemers met klassieker is ter hoogte van de kasteelpoort aan DE MERODEDREEF - WESTERLO. De medewerkers zullen u hier gepast onthalen.

Bezoeker zonder oldtimer
De ingang voor de gewone bezoekers is ter hoogte van de kasteelpoort aan de POLDERSTRAAT 51 - WESTERLO. Onze medewerkers zullen U hier gepast onthalen. Er is géén ingang voor de gewone bezoekers langs de Merodedreef. Deze is voorbehouden voor de deelnemers met klassieker. U zal daar doorverwezen worden naar de bezoekersingang.
Parkeren kan op de Merodedreef en in de omringende straten langs het Kasteel de Merode. Er is géén parkeerplaats op het domein zelf, deze is voorbehouden voor de deelnemers met klassieker.

Het inkomkaartje is geldig tijdens het hele weekend.

Kaarten zijn te koop aan de kassa: 

- volwassen: €10,00
- kinderen van 13 t/m 17 jaar: € ,00
- kinderen t.e.m. 12 jaar: gratis toegang

SOCIALE PROJECTEN

Het Olivia Hendrickx Research Fund wil het wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België ondersteunen. De aandacht gaat vooral naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd.

G-Judo voorziet judo met een handicap, van recreatie- tot topsport.

(W)onderweg is een vereniging voor normaal begaafde 16+'ers met een autismespectrumstoornis.

T werk is een sociale werkplaats waar normaal begaafde mensen met autisme volwaardig kunnen werken.

De Dorpel wil mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden, onder meer langs educatieve activiteiten en projecten; zoals vorming, scholing.

Avalympics vzw is een Geelse organisatie die zich inzet voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte mensen en hen een groot aanbod van sportactiviteiten aanbiedt.

Vzw Den Brand verzorgt dag-en nachtopvang van volwassen personen met een handicap in de regio's Mol, Herentals en Lier.

Welzijnsschakel 't Kiertje brengt mensen samen die het in het dagelijks leven wat moeilijker hebben en dikwijls eenzaam leven. Door samen te komen, samen activiteiten te organiseren en/of hieraan deel te nemen, hebben mensen terug sociale contacten, kunnen zij praten met anderen en zullen zij ontdekken dat ze niet alleen zijn.

AVALYMPICS vzw is een Kempisch streekproduct. De basis wordt gevormd door een sterke groep vrijwilligers, in de onbetaalde zin van het woord, die week in week uit het beste van zichzelf geven, zodat personen met een handicap actief kunnen sporten.

Ispahan vzw biedt reeds 20 jaar palliatieve thuiszorg binnen het arrondissement Turnhout.

"Stop Darmkanker" wil iedereen overtuigen dat het aantal doden door darmkanker drastisch zal dalen door vroegtijdige opsporing.

De Coppa Classic Days 12, 13 en 14 juni zijn een absolute aanrader op uw agenda.  Steun mee de goede doelen van Kiwanis.  En zet meteen een stap in de wondere wereld van oldtimers en pure nostalgie.

Foto's : bestuur Kiwanis en beelden van editie 2014 / NNieuws.