Dankzij een stralende zon, maar vooral door een prima organisatie en de méér dan 700 oldtimers die present tekenden rond Kasteel de Merode Westerlo,  zijn de Kiwanis Coppa Classic Days een overrompelend succes geworden.  Die zijn nu al een majestueuze blijver op de Kempense big-eventkalender.

Het was over de koppen lopen tussen de juweeltjes vol nostalgie, overborrelende emotie en vooral hun opvallend vakkundige technische verzorging van de fiere eigenaars door de jaren heen.

Kiwanis-voorzitter Walter Van Hencxthoven : 'Voor de juiste cijfers is het nog wat vroeg, maar vandaag alleen al kwamen meer dan 700 oldtimers zich presenteren aan meer dan 7.000 autofans.  Ons sterk Kiwanis-team ben ik heel dankbaar. Drie ondernemers hebben de afgelopen maanden haast full time voor de organisatie van ons event gewerkt.  Een dikke pluim.

Kiwanis Herentals heeft als levensdoel fondsen te vergaren om sociale projecten te financieren :  zoals het Olivia Hendrickx Research Fund, G-judo, en Stop Darmkanker die hier ook een drukbezochte infostand hadden.'

Concours d'Elegance Kiwanis : winnaars

Voorzitter Van Hencxthoven : 'Tijdens onze Coppa Classic Days werden voor de Concours d'Elegance een 30-tal auto's geselecteerd die vervolgens door een vakjury bestaande uit Ton Roks (hoofdredacteur Octane Magazine), Arjen Geirnaert (Belgian Vintage Car Restauration) en Gei4rt Beets (Automotive Consultancy Services) werden beoordeeld. In deze competitie bedraagt de leeftijdgrens van de oldtimers minstens 40 jaar.

Ivan Matthé uit Ranst won de Concours d'Elegance met een Singer Le Mans uit 1934The Best of Show Award ging  naar Raoul Thybaut (Vlaams-Brabant) met een Excelsior Albert Ier Cabriolet uit 1927 (Belgium).

Maar de Coppa Classic Days behelzen meer dan deze prestigieuze competities. Zaterdag reden 120 oldtimers mee de Blue Ribbon Tour doorheen het Kempense landschap.  Een uitverkochte editie.  De 1.000 dance-diners 's avonds waren ook volzet.'

Jaguar Peeters Herentals had net voor de VIP-tent een drukbezochte en opvallende stand met een pak unieke Jaguar oldtimers uit ver vervlogen tijden.

Voorzitter Van Hencxthoven mocht fier iedereen al uitnodigen voor de Coppa Classic Days editie 2016.  In stilte dacht de voorzitter : 'Kan het misschien een keer een passage op de Grote Markt van Herentals rond de Lakenhal?'   Je weet maar nooit.

Foto's Guy Verellen / NNieuws / klik op de foto voor extra vergroting.