Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kiwibessen Hoogstraten heerlijk en gezond

Kiwibessen

Coöperatie Hoogstraten geeft het startschot voor een kort maar krachtig kiwibesseizoen. Vanaf begin september vind je het zoete, hapklare vitaminebommetje in de supermarkt.

Superfruit van hier, hapklaar plezier.  Kiwibes, ideaal als snack op school

De kiwibes is een kleine kiwivrucht met zoet vruchtvlees en een lichtbittere schil.  Je kan hem met schil en al opeten. Geniet er snel van, want het kiwibesseizoen duurt niet lang.

Enkel in september en oktober zijn de kiwibessen beschikbaar.

De kiwibes mag er dan wel exotisch uitzien, maar toch wordt hij in België en Nederland geteeld en verkocht onder het Hoogstraten label. Door middel van de juiste teelttechniek, heeft de kiwibes niet zo een warm klimaat nodig als zijn grote broer de kiwi en kan hij dus lokaal geteeld worden.

De kiwibes is het perfecte ingrediënt voor gerechten in de dagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht
bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen. Ze zijn ook lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs of andere desserten.

Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje
op https://www.hoogstraten.eu/recepten.

Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.

Het nieuwe schooljaar kan gezond starten, want met een vitamine C-gehalte dat tot 50 keer hoger ligt dan dat van een appel, zijn de kiwibessen echte opkikkers voor jong en oud.

Afhankelijk van het ras bevatten ze tussen 40 en 165 mg/100g vitamine C en door zijn dunne, haarloze schil is de kiwibes gemakkelijk uit het vuistje te eten.

Een handige tip: de kiwibessen zijn enkel verkrijgbaar in de maanden
september en oktober. En dit in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, Okay, Spar Colruyt Group, Carrefour & Jumbo.

Kiwibessen

Deel dit artikel