Voor het derde jaar op rij voeren de studenten energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uit bij handelszaken. Dit jaar ligt de focus op kledingzaken. Wil jij graag het energieverbruik in jouw kledingzaak eens grondig onder de loep nemen? Schrijf je dan voor 22 januari 2018 in via www.kempen2020.be. Geselecteerde handelszaken worden persoonlijk op de hoogte gebracht. De deelname aan het project is gratis.

Doel van het project is om met de studenten het energieverbruik van kledingwinkels in kaart te brengen en aanbevelingen te doen om hun energiefactuur te doen dalen. Daarmee ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2020, het engagement van 29 Kempense gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020.

Verloop project

In de eerste fase van het project worden er kledingwinkels uit de regio Kempen gezocht om deel te nemen aan het project. In een tweede fase voeren teams van vier studenten energiescans uit in de geselecteerde kledingwinkels.

De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met andere handelszaken. Deelnemers krijgen vervolgens advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 13 februari tot 5 mei 2018.

Heb je jouw kledingwinkel al energiezuinig gemaakt, zet jouw winkel dan op de Kempen2020 klimaatkaart via www.kempen2020.be.