Op donderdag 20 oktober is het voor de derde keer de Dag van het Brood. De broodsector en VLAM willen hiermee benadrukken dat brood niet alleen lekker maar ook gezond is. Het pas verschenen boek van Aag Vernelen uit Herentals sluit hierbij perfect aan.


In Kleine korstendief weigert Bram nog langer de korsten van zijn brood te eten. Hij vreest namelijk dat je van korstjes eten echt borstjes krijgt. Grappig én herkenbaar.

Kleine korstendief
Op een dag wil Bram geen korsten meer eten. Maar mama is onverbiddelijk: als je bord niet leeg is, ga je niet van tafel. Bram bedenkt allerlei trucjes: hij geeft de korsten aan de hond, hij stopt ze in zijn broekzak, hij snijdt ’s nachts de korsten van het brood,. Bram is bang dat het waar is wat zijn vriend Jip zei: van korstjes krijg je borstjes.

Een herkenbaar en inleefbaar verhaal over een kleine jongen die inventief met zijn probleem omgaat. Met krachtige tekeningen in scraperboard.

Prentenboek  €14,50 - 32 blz.

Aag komt voorlezen op de boekenbeurs op woensdag 2 november. Ze signeert van 10.30 tot 13.30u. Daarna leest ze voor uit het boek in de Rode Zaal om 14u.

Aag Vernelen
Aag Vernelen is geboren in Leuven in 1980. Ze studeerde Bio-ingenieurswetenschappen en psychologie en volgde tijdens haar studentenjaren heel wat schrijfcursussen. Hierdoor kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken en begon ze met het schrijven van verhalen voor kinderen. In deze verhalen spelen dieren een belangrijke rol en ze zijn vaak deels autobiografisch. Haar debuut was Een plek naast de sla, een boek voor eerste lezers dat in 2010 uitkwam. Aag woont nu met haar man en haar zoontje in Herentals.