Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kleine Landeigendom Zuiderkempen : project Nelson Mandelaplein rond

KLZ

Op donderdag 3 november huldigen stad Herentals en sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen (KLZ) het project Nelson Mandelaplein in Herentals officieel in.

KLZ bouwde hier een project van 13 sociale koopwoningen. De verkoopaktes worden in deze periode verleden en dus stellen we het project graag voor.

Dit duurzame project is landelijk gelegen aan het groene plein en toch zijn alle voorzieningen in de buurt: school, winkels, … zelfs het centrum van Herentals is vlakbij. Het plein is vlot bereikbaar en er is een goede ontsluiting naar omliggende gemeenten.

Er werd veel aandacht geschonken aan de inpassing in de nieuwe ruimtelijke context, de vormgeving en een logische indeling van de woning zodat de beschikbare ruimte praktisch benut wordt. Voor elke woning is er een parkeerplaats onder een carport voorzien.

Duurzaamheid heeft niet alleen met de ligging en de bewoonbare oppervlakte te maken. Ook naar energieverbruik toe werden er inspanningen gedaan. De doorgedreven isolatie in combinatie met het mechanisch ventilatiesysteem D met warmterecuperatie draagt hier zeker toe bij. Een lucht-lucht warmtepomp en zonnepanelen zorgen mee voor een laag energieverbruik. En wat regenwaterrecuperatie betreft: er werd een regenwaterput van 5.000 liter voorzien waarop toilet gelijkvloers en het buitenkraantje op aangesloten zijn. In deze tijden van energiecrisis een extra troef voor kopers en voor het milieu'

Verder werden de woningen als volgt afgewerkt:

  • Vloer in het merendeel van de woning;
  • Geïnstalleerde badkamer werd gevloerd en betegeld;
  • Keuken werd voorzien. De koper kon de kleur van de kastjes en de handgrepen nog kiezen zodat de keuken aangepast werd aan de eigen smaak;
  • Keuring elektriciteit en zonnepanelen werden uitgevoerd.

De gemiddelde prijs inclusief btw en grond bedraagt 239.000 euro.

Voor de aankoop van de woningen was het mogelijk om via KLZ een Vlaamse woonlening aan te vragen. Het grote voordeel hiervan is dat er 100% van de aankoopprijs kan geleend worden. Bovendien kan het tekenen van de aktes via de Vlaamse overheid gebeuren wat opnieuw voor een kostenbesparing zorgde.

Kleine Landeigendom Zuiderkempen

Kleine Landeigendom Zuiderkempen werd opgericht in 1937 en bestaat dus 85 jaar. Onze maatschappij bouwt woningen en appartementen om te verkopen aan mensen met een beperkt inkomen. KLZ is actief in 11 gemeenten: Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen, Vorselaar en Westerlo.  KLZ bouwde 2.853 koopwoningen, 55 boerderijen en bemiddelden in 7.674 leningen.'  Foto's KLZ.

KLZ

Deel dit artikel