U bent hier

Kleine technische ruimte vervangt oud-Proximusgebouw Molenvest

Herentals
02.10.2019 - 19.17u
Door: Herman Gezelle

Op de Molenvest heeft Proximus vanmiddag een nieuwe technische installatie geopend die heel Herentals van snel internet en telefonie moet voorzien. Vroeger zaten al die kabels, schakelkasten en buizen in het immense ex-RTT-Belgacomgebouw.

'Vandaag zit alles met de hypermodernste digit-apparatuur verzameld in een kleine ruimte van slechts 60m2, achter het gebouw', zegt Peter Vissenberg van Proximus.  'Dat levert ons een energiebesparing van 85% op.  Om voldoende bandbreedte te kunnen garanderen, legde Proximus de voorbije 5 jaar zo veel mogelijk glasvezelkabels aan voor de klanten.

De grote bedrijvenzones zijn nu uitgerust om vijfhonderd ondernemingen van internet te voorzien. Ook onze residentiële klanten sluiten we stapsgewijs aan op glasvezel. We hebben 135 extra straatkasten met glasvezeltechnologie geplaatst, terwijl we bij alle grote nieuwe bouwprojecten de glasvezel tot in de woningen doortrekken. Bij 425 woningen is dat intussen al gebeurd.'

Over 2 jaar kunstencampus

Het grote gebouw wordt volledig gerenoveerd en over 2 jaar komen er de kunstencampus en het vernieuwde politiecommissariaat Neteland.

Politie Neteland verhuist binnenkort tijdelijk naar de bedrijfsgebouwen van Mondelèz aan de Montezumalaan. (pp)

Op de foto's : o.a. Christophe Nachtegaele, Tom Van Houdt, Freddy Arnouds, Johan Driesen en Peter Vissenberg van Proximus, en leden van het lokale schepencollege.

Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto