U bent hier

Kleinkunstfestival Olen

Olen
19.07.2019 - 14.15u
Door: Mark Jaspers

Het Olense kleinkunstfestival is uniek in zijn soort. Het is een van de gezelligste festivals van Vlaanderen maar meer nog dankt het festival zijn succes aan de topartiesten die er optreden. Ook dit jaar nemen Jelle Cleymans en tal van andere topartiesten je mee op sleeptouw door de rijke Nederlandstalige liedjesgeschiedenis.

Cleymans krijgt dit jaar gezelschap van Nele Goossens en Berlaen. Naast actrice is Nele Goossens ook kleinkunstzangeres. Ze studeerde in 1999 af als Meester in de Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck.

De tweede gast is Berlaen, het soloproject van bassist Wouter Berlaen. Als singer-songwriter liet hij zich in 2011 voor het eerst horen met 'Ge zij were zat', gezongen in zijn onvervalst Zultens dialect. Zijn andere hit 'Oltijd blijv'n goan' was zelfs een tijdje de soundtrack voor 'Vive le vélo'. Met de nodige humor in zijn teksten is Berlaen een unicum binnen de Vlaamse muziek.

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Mocht deze dame nog in leven zijn, dan zou ze zeker en vast een plaats verdienen op het kleinkunstfestival. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden, met 'De roos' als grootste hit.

JackoBond, Sandrine, Maggie MacNeal en Barbara Dex graven met de eigenzinnigheid van de zangeres zelf in het rijke repertoire van Ann Christy. Ze interpreteren bekende en minder bekende songs. Vijf straffe instrumentalisten zorgen voor de muzikale begeleiding.

Praktisch:

zondag 28 juli vanaf 14.00 uur
dorpsplein Olen-Centrum
gratis toegang

imageMeer nieuws

Belgische primeur voor mailing Delhaize

Belgische primeur voor mailing Delhaize
Turnhout regio 23.08.2019 - 20.30u

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd
Kempen regio | Laakdal regio 23.08.2019 - 15.44u

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Lier regio 23.08.2019 - 13.18u

Aan de toog met CD&V @Boskantien

Aan de toog met CD&V @Boskantien
Herentals 23.08.2019 - 11.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 23.08.2019 - 11.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto