Op zondag 29 juli brengen de organisatoren van het Kleinkunstfestival in Olen hulde aan Wannes Van de Velde.

Zondag 29 juli van 14 tot 18.30 uur vindt op het dorpsplein van Olen-Centrum het jaarlijkse kleinkunstfestival plaats.

Op Nekka-Nacht na, is het kleinkunstfestival van Olen met 3.000 bezoekers per jaar het grootste festival van Vlaanderen in zijn soort. Het vindt plaats onder de lindebomen op het dorpsplein, een ruimte die door Willem Vermandere ‘de schoonste kathedraal van Vlaanderen’ werd genoemd. De organisatie is in handen van de vzw Keizer Karel Olen.

Het programma staat dit jaar in het teken van overleden zangers. Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) zorgt met zijn groep voor een ode aan Wannes Van de Velde. Wannes stond jarenlang op het verlanglijstje van de vzw Keizer Karel. Door zijn slepende ziekte is een optreden op het Olense dorpsplein er nooit van gekomen. Jan De Smet brengt de mooiste liedjes van Wannes.

Ook Bram Vermeulen wordt niet vergeten. Eén van zijn laatste concerten speelde Bram in de Olense spiegeltent. Zangeres Sophie Draulans, afkomstig uit het lyrische Voortkapel, brengt een ode aan Bram Vermeulen. Zij koos drie van zijn mooiste liedjes om de herinnering aan Bram levendig te houden. Met Sophie willen de organisatoren jong talent een kans geven op het podium.

Bart Van den Bossche neemt de presentatie in handen. Samen met zijn orkest zorgt hij voor de inleiding en de begeleiding van twee speciale gasten. Armand, bekend van zijn jaren ’60 hit ‘Ben ik te min’, zakt uit Nederland af en laat zijn publiek proeven van hogere hippiesferen. Maggie McNeal is de tweede Nederlandse gaste. Deze diva trok de voorbije jaren langs de Vlaamse culturele centra met het project Kleinkunsteiland, met onder andere Lucas Van den Eynde en Jelle Cleymans.

De hoofdact van dit kleinkunstfestival wordt een concert van Johan Verminnen met zijn groep. Johan stond vijf jaar geleden al eens op het podium in Olen. Hij doet dit nu nog eens over en brengt zijn mooiste en bekendste liedjes.