De kleinkunstwereld en fans van kleinkunst in het Neteland zijn in rouw. Vandaag donderdag raakte bekend dat zanger Zjef Vanuytsel woensdag in het UZ Leuven is overleden. Vanuytsel werd 70 jaar en overleed aan de gevolgen van kanker. Vanuytsel werd in Mol geboren op 6 juli 1945.

Vanuytsel behoort tot de 2e generatie van kleinkunstenaars en maakte zijn debuut in 1970. Hij debuteerde met de plaat De Zotte Morgen waarvan er meer dan 100.000 lp's verkocht werden. Bekende hits van die lp zijn 'De Zotte Morgen', 'Houten Kop' en 'Hop Marlène'. Vanuytsel maakte platen tot in 1985 en wijdde zich dan aan zijn andere passie architectuur. In 2007 maakte hij zijn comeback met Oude Makkers en ging hij ook opnieuw optreden.

Vanuytsel wordt op 4 februari samen met Nicole en Hugo opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 met een hulde in Oostende.

Een van de hoogtepunten van zijn 2e carrière beleefde Zjef Vanuytsel in 2014 oop de 20e editie van het folkfestival Na Fir Bolg in Vorselaar. Zjef werd door de organisatoren na zijn optreden verrast met een knappe en heerlijke verjaardagstaart. Een moment dat vele fans nu koesteren.

Foto: archief NNieuws.be