U bent hier

'Kleurloze partij wil stad meer kleur geven'

Herentals
30.10.2017 - 14.24u
Door: Herman Gezelle

De traditionele partijen krijgen concurrentie van een stadspartij zonder politieke kleur: Stadslijst. 'Iedereen mag aansluiten en ideeën aanleveren', lacht tandarts Cois Vermeulen, die in 't diepste van z'n hart hoopt vanaf 2019 mee te besturen.

'Herentalsenaren zijn niet trots genoeg op hun stad. Het ontbreekt de stad aan een beleid met een hart. Daarom zoeken wij voor onze lijst mensen met écht gezond verstand en een hart voor Herentals', zegt Bart Lamers uit de Schoutenlaan. 'Stadslijst heeft al 10 mensen voor de lijst. We zoeken er nog 19, liefst de helft vrouwen'.

Bart Lamers is erg streng voor de huidige bestuurscoalitie als het op de uitstraling van Herentals aankomt. 'Hier doen ze het vaak maar 'half z'n gat', zoals wij het in Herentals zeggen. Het mag geen geld kosten'.

'Burgemeester voor iedereen'

Stadslijst zegt links noch rechts te zijn. 'Volledig kleurloos is modern, wij willen niet aan partijpolitiek doen, het enige dat ons interesseert is: wat is goed voor de stad?', zegt ex-beroepsmilitair Hans Horemans (29Bn). Hij sluit een kartel niet bij voorbaat uit. 'Wij staan open voor dialoog, maar het moet de moeite zijn. We leveren een 'burgemeester voor iedereen''.

De partij wil o.a. nog elektrische aangedreven shuttlebusjes op de lange as tussen het centrum en het AZ-ziekenhuis om autoverkeer uit de stadskern te weren en snel bijkomende parking voor het ziekenhuis in de Netevallei.  (pp-pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto