New Testament Ministries International hield zaterdagavond in 't Hof een feestelijke, en bijzonder kleurrijke meeting.  Abigail Ano, secretaris : 'Onze erkende culturele vereniging, tevens lid van de Herentalse cultuurraad, is een uitgebreid netwerk dat gericht is op zingeving en beleving van Afrikaanse cultuur, Ghanese tradities verweven met Europese en Vlaamse normen en waarden.

We hebben in de Markgravenstraat ons regionaal centrum waar we regelmatig samenkomen voor vieringen en cursussen. Ons gospelkoor met allemaal Herentalsenaren en Netelanders, geeft ook regelmatig concerten. Trouwens vorig jaar vervulden we nog een muzikale rol in de Stadsrevue van Theaterspektakel.

Vanavond vieren ook mama Pauline die 60 jaar werd. Het geeft een goed gevoel om allen samen in onze traditonele klederdracht te zingen, te bezinnen en te dansen', lacht Abi. 

Wilfredje van de SKS Herentals-jeugd mocht een fijne ode voorlezen : gedreven én emotioneel. Prachtig.

Polyritmiek met emotie 

Eindelijk klonken op een zaterdagavond in zaal 't Hof eens géén waanzinnige dance-, en technogeluiden. Wel ritmische, de meest dansbare relaxe muziek met die typische pure Afrikaanse polyritmiek. 

Een culturele uitwisseling die alle steun verdient.

Foto's Willy en Fred Versnick / NNieuws exclusief.