Met een geweldige show in cc 't Schaliken hebben de leerkrachten en leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans zaterdag laten zien wat het kunstonderwijs in Herentals in haar mars heeft.

De schouwburg van cc 't Schaliken was vol gelopen. In de kleurrijke reis rond de wereld werkten de leerlingen AMV, Brigitte Goemans, de leerlingen AMT, Villa MT Ilse Moubax, de leerlingen en leerkrachten van de blazersklassen van de academie samen.

De 3 zussen Anke, Ymke en Femke Verschueren praatten de nummers aan mekaar met hun gags en imitaties. Ze brachten iedereen elke keer in het juiste land.

De reis rond de wereld begon in ons land met Laura Omloop met Zo Verliefd. Daarna ging het via o.a. Frankrijk, Spanje, Ierland, Engeland, Rusland, China, Afrika, Irak, Nederland, Jamaica, Amerika en Oostenrijk opnieuw richting België.

En hoe kan je een kleurrijke muzikale reis rond de wereld beter afsluiten dan met Femke Verschueren, leerlinge in het deeltijds kunstonderwijs, die ons land zo tof vertegenwoordigde op Junior Eurosong.

Ze bracht als orgelpunt Een kusje meer in een arr. van Michiel Willems en Ilse Moubax.  Mooi.