Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kleuters De Komeet Gierle : 'Zo mooi, zo heerlijk, we spelen nu in het groen' - extra foto's

Lille

De kleuters van gemeentelijke BS De Komeet in Gierle kunnen vanaf vandaag rollebollen op een nagelnieuwe, avontuurlijke speelplaats. 'De 125 kleuters kunnen nu spelen in een meer natuurlijke groene omgeving', zegt een fiere Luc De Backer, schepen voor onderwijs.

De blije kindjes mochten eerst plechtig het lint doorknippen.  Dan volgde de stormloop om als eersten te kunnen genieten van dit nieuwe speelparadijs.

Aannemer Bart Van den Putte uit Gierle heeft het afgelopen jaar prachtig werk afgeleverd. Dankzij de installatie van 2 buitenklassen kunnen de kleuters in de zomer nu ook buiten leren.

'Zo mooi, zo heerlijk, we spelen nu in het groen', lacht Marliesje (5) uit Gierle. 'Een coole speelplaats nu, dat gaat iedere dag deugd doen tijdens de speeltijd!'

Regenwaterputten : hemelwater nu ook voor sanitair

De aannemer plaatste ook regenwaterputten met een totale inhoud van 25.000 liter, waarvan het regenwater wordt gebruikt voor het sanitair. Er is ook een volledige ontkoppeling van het regenwater en het andere afvalwater uitgevoerd.  

De nagelnieuwe speelplaats kostte €280.000 euro, waarvan €20.000 subsidie.

Voor de ontharding van de speelplaats van de kleuterschool van Gierle kreeg de gemeente Lille steun van het project ‘Kempense Scholen Ontharden’, van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. In totaal zal met dit project zo’n 7500m² onthard en vergroend worden, verspreid over 15 speelplaatsen in de provincie Antwerpen.

Foto's Mil Cambré/NNieuws.

Lille

Deel dit artikel