U bent hier

Kleuters maken kunst voor klasgenootje Lukas met kanker : knap project Yokamo

Kempen regio | Olen
16.11.2013 - 00.37u
Door: Herman Gezelle

In kleuterschool Het Moleke in Rijkevorsel mochten de kinderen zich afgelopen dagen uitleven in een eigen kunstatelier. Het resultaat daarvan wordt vanaf 2 december verkocht ten voordele van het Kinderkankerfonds en de opvangruimte Yolo in AZ Turnhout.  Leerkracht Kathleen Weuts uit Olen : 'Omdat kanker steeds meer voorkomt in de belevingswereld van kleuters, kwam de directie op het idee om er een actie rond te organiseren. Lukas uit de 3e kleuterklas is in behandeling tegen de ziekte en ook een aantal ouders en grootouders heeft kanker,  we willen hen een hart onder de riem steken.’

Kinderen beslissen zelf over onderwerp, Yokamo-veiling vanaf 13 januari

Directrice Ilse Geerts : 'In elk van onze 16 klassen werd één kunstwerk onder begeleiding van specialisten gemaakt van o.a. de Academie van Hoogstraten. Bovendien gebruikte elke klas een andere techniek. Zo is er een spin gemaakt van papiersnippers, terwijl een andere klas verf gebruikte. Wat we belangrijk vinden is dat we de kinderen zélf lieten beslissen wat het onderwerp op hun doek werd.   Er zijn nu  foto's van genomen en die worden gedrukt op brood- en koekendozen, en zwemzakken.'

De bedrukte materialen worden vanaf 2 december verkocht via de school, onze website en onze facebook-pagina.  De kunstwerken zelf worden vanaf 13 januari geveild.

Een originele brooddoos kost 3 euro, een opvallend koekenpotje 2,5 euro en voor een zwemzakje betaal je 4 euro voor het goede doel.  Bedrijven kunnen ook sponseren langs directie@het-moleke.be of bel directrice Ilse Geerts 03-314 12 69. Je krijgt een fiscaal attest vanaf 50 euro.

Project Yokamo staat voor : Yo = Yolo AZ Turnhout; Ka = Kinderkankerfonds; Mo = Het Moleke.  Het Moleke in Rijkevorsel is een autonome kleuterschool met maar liefst 324 gelukkige kinderen.  Foto's en tekst Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto