U bent hier

Kleuterschool Nijlense Klokkenlaan neemt donderdag nieuwe lokalen in gebruik

Nijlen regio
30.08.2016 - 11.41u
Door: Peter Caers

Peuters wandelen op 1 september over rode loper naar gloednieuw klaslokaal

Rode Loper

Op 1 september begint er in de gemeentelijke basisschool in de Klokkenlaan in Nijlen een nieuw schooljaar, maar het is niet zomaar een schooljaar. Er wordt die dag immers een nagelnieuw en modern klaslokaal voor de peuters in gebruik genomen. Daar hoort een rode loper bij en de sterren op die rode loper zijn natuurlijk de peuters zelf! Om 8.25 uur is er in de Klokkenlaan eerst een gezamenlijk startmoment met alle leerlingen en daarna is het aan de peuters om over de rode loper naar hun nieuw lokaal te stappen.

Eén klas in 1997

Een beetje geschiedenis Op 1 september 1997 werd de kleuterschool opgestart met 1 kleuterklas. Daarna volgde een mooie groeiperiode, waardoor al snel de noodzaak groeide voor een extra lokaal.

Oorspronkelijk werd dit plaatsgebrek opgelost door het plaatsen van een klascontainer, maar deze begon de laatste jaren meer en meer tekorten te vertonen.

Begin juli van dit jaar werd de oude klascontainer afgevoerd en vervangen door een mooie klasmodule. En die wordt op 1 september dus officieel en feestelijk in gebruik genomen. Zo kunnen de peutertjes op 1 september een nieuw schooljaar starten in een nieuwe mooie klas in een groene en rustige omgeving.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto