De studenten van Thomas More bezorgen de kleuters van de stedelijke basisschool in Larum heel wat klim- en speelplezier.

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Bachelor in de Bouw vertaalden de visie en ideeën van het kleuterteam naar een nieuw speelplaatsontwerp én realiseerden het ook.

SBS Larum en het kleuterteam droomden van meer mogelijkheden op de kleuterspeelplaats. De school ontwikkelde hiervoor een visie, verzamelde ideeën en maakte een moodbord.

Met dit pakket aan informatie gingen de studenten van Thomas More eind februari aan de slag: ze vertaalden 'de droom' in een ontwerp van enerzijds een buitenklas onder een vernuft uitgedachte bolvormige constructie en anderzijds een multifunctioneel speeltoestel waarin de slak – de mascotte van de kleuterschool- werd verwerkt. Centraal in de ontwerpen staan het kansen creëren tot sensomotorisch spel en natuurexploratie.

Na de goedkeuring door een jury van de school en het stadsbestuur was het half april tijd voor actie: de studenten gingen aan de slag om hun eigen ontwerpen nu ook 'echt' te realiseren... en het resultaat mag er zijn!

Eind mei werden de constructies opgeleverd met enkel blije gezichten. De studenten en docenten van Thomas More kijken met veel trots en voldoening naar het opgeleverde resultaat.

De vertegenwoordigers van de school en stad Geel zijn erg dankbaar en bovenal: de enthousiaste blikken van de kleuters spreken boekdelen. De kleuters kunnen nu naar hartenlust ontdekken, klimmen en klauteren.

Meer groen op school

De stedelijke basisschool van Larum neemt ook deel aan het onthardingsproject 'Kempense scholen ontharden' van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Volgend schooljaar zullen de buitenruimtes van de kleuterschool en de lagere school vergroend worden met natuurlijke aanplantingen.