U bent hier

KlIM-OP en Mariaschool beloond voor engagement in Operatie Proper

Grobbendonk
20.06.2018 - 11.41u
Door: Herman Gezelle

Lagere scholen KLIM-OP uit Bouwel en Mariaschool uit Grobbendonk hebben dit schooljaar deelgenomen aan Operatie Proper van Mooimakers. Op vrijdag 22 juni 2018 ontvangen zij uit handen van het gemeentebestuur een mooie beloning, om 14.30 uur in de Mariaschool (Bergstraat 12, Grobbendonk), aansluitend in KLIM-OP (Berdenweg 5, Bouwel).

Een propere gemeente is een mooie gemeente. Mooimakers organiseerde daarom Operatie Proper voor scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt.

Mooimakers wil geëngageerde scholen een duwtje in de rug geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken door hen te helpen bij het opstellen van een actieplan, maar ook door ondersteuning te bieden zoals opruimmateriaal en educatieve pakketten.

KLIM-OP

Bouwel en de Mariaschool worden nu bedankt voor al hun inspanningen. De beloning voor hun engagement bedraagt 3 euro per leerling, met een minimum beloning per school van 150 euro, en een maximum beloning per school van 1.500 euro.

Mooimakers, een Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken.

Daarnaast organiseert Mooimakers elk jaar een grote sensibiliseringscampagne om iedereen te motiveren geen zwerfvuil en sluikstort te veroorzaken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto