Van 8 tot 10 april organiseert jeugdbeweging KLJ 'Opkikker', een weekend voor alle KLJ-leiding uit Vlaanderen.

Tijdens het weekend, dat plaatsvindt in De Hoge Rielen in Kasterlee, staan er verschillende workshops en activiteiten op het programma. Met dit evenement wil KLJ haar leiding en bestuursleden entertainen, inspireren én hun leiderscapaciteiten verhogen.

Meer dan 500 jongeren uit heel Vlaanderen worden op vrijdag 8 april verwelkomd in De Hoge Rielen voor een weekend dat in het teken staat van plezier, uitwisseling en bijleren.

De laatste keer dat het evenement plaatsvond was in 2016, dus veel KLJ'ers kijken reikhalzend uit naar deze nieuwe editie.

"Opkikker is hét evenement voor al onze leiding en bestuursleden om meer te leren over hoe ze hun groepen kunnen begeleiden en om KLJ'ers uit andere provincies of afdelingen te ontmoeten", zegt Lot De Kimpe, nationaal voorzitter van KLJ.

"Na 2 jaar waarin jeugdactiviteiten zeer beperkt of slechts onder strikte voorwaarden konden plaatsvinden, voelen we dat dit evenement broodnodig is om weer een gevoel van kameraadschap en teamwork aan te wakkeren."

Tijdens Opkikker worden er maar liefst 60 workshops aangeboden op één dag tijd. Zo kunnen deelnemers alles leren, van EHBO tot het professioneel organiseren van een evenement.

Daarnaast zullen de deelnemers kunnen genieten van recreatieve momenten zoals massaspelen, shows en een fuif.

Opkikker wordt georganiseerd met verenigde krachten; Vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen werkten hier al twee jaar naartoe. Zij bepaalden welke workshops er aangeboden worden tot welke maaltijden er op het menu staan.

"Hoewel er een team achter KLJ staat, zijn het de vrijwilligers die de motor vormen en Opkikker mogelijk maken", aldus Lot De Kimpe.

Locatie: Verblijfsdomein De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee