Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klompenmakerij in Merodegebied nu ook in gebarentaal

Stichting Kempens Landschap

Stichting Kempens Landschap lanceert een filmpje voor slechthorenden en doven in het Klompenmuseum Den Eik in Laakdal. Het project werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van vzw Landschapspark de Merode, die lokale historische verhalen zoals de Laakdalse klompenmakerij graag onder de aandacht brengt.

Met het filmpje zet het Klompenmuseum een stap in de richting van een inclusieve bezoekersbeleving.  

De Kempense gemeente Laakdal huisvest het Klompenmuseum Den Eik. Dit pittoreske museum - dat zich bevindt in de gebouwen van Stichting Kempens Landschap - brengt een eerbetoon aan de klompenmakers die in de 19de en de 20ste eeuw de lokale inwoners van traditioneel schoeisel voorzagen. Het museum biedt een overzicht van de ambachtelijke en mechanische klompenmakerij door de jaren heen. Wie meer wil weten over deze uitstervende stiel, komt hier vast en zeker aan z’n trekken.

Tine Gielis, burgemeester van Laakdal: “Wij hebben het geluk om over een paar zeer enthousiaste vrijwilligers te beschikken die de bezoekers regelmatig rondleiden in ons Klompenmuseum. Groepen en klassen kunnen ook een bezoek brengen onder begeleiding van een gids en met een demonstratie door een klompenmaker. Eén van deze vrijwilligers, Tim, is doof en wil zich mee inzetten om het verhaal van de klompenambacht te vertellen aan het grote publiek.”

In het bos achter het museum opende Stichting Kempens Landschap in 2011 ook een Klompenbelevingspad. Bezoekers kunnen hier het lopen op klompen ervaren tijdens een tocht door het bos over verschillende ondergronden en avontuurlijke belevingselementen.

Het Klompenmuseum en het Klompenbelevingspad bieden samen een uniek totaalpakket voor een leuke gezinsuitstap.

Stichting Kempens Landschap

Deel dit artikel