Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KMACH paasdropping : "Massa kids happy @Proostenbos - wending in dossier verhuis vliegveld"

KMACH
URL
Het bestuur van KMACH (Koninklijke Model Aeroclub Herentals) heeft al 60 jaar intens goede relaties met de weergoden én het KMI. Zeker weten.  De paasdropping bracht vanmiddag aan Proostenbos een dubbel aantal kids in vervoering :  een squadron van modelvliegjes dropte honderden paaseitjes over de wei..  Wat een feest!
 
De chocoladeschatten zaten in de draagtasjes van kids, iederéén zo gelukkig.  De kantine liep gezellig vol tot laat in de avond. 
 
Gaston (3) van de Molekens Herentals : 'Dat is toch een heel uniek fun-paasgebeuren.  Die vliegtuigjes moet je toch goed kunnen besturen en dan op het juiste moment de paaseitjes te laten droppen.  Een dikke proficiat voor KMACH.  We hebben ons keicool geamuseerd.  Volgend jaar zijn we opnieuw paraat.  En nu wil ik zeker piloot worden, als 'k mag van ons mama..!'
 

'Wending in dossier verhuis vliegveld'

Na meer dan 60 jaar modelvliegen dreigde eind februari de Koninklijke Model Aero Club Herentals (KMACH) haar vliegveld te verliezen aan de Proostenbos.

"De stad Herentals (N-VA/ CD&V) heeft de gronden van het modelvliegveld gekocht en is in februari begonnen met bomen aan te planten ter compensatie van elders gerooide bomen", zegt Günther Cuypers, voorzitter-secretaris van de KMACH.

Vol ongeloof bij de leden en het bestuur van KMACH.  "Er is toch voldoende vrije ruimte elders in Herentals om bomen aan te planten!"

 

Einde van een Koninklijke Club?

'Dit zou het einde betekenen van onze Koninklijke Club die deze titel door de Gouverneur van de Provincie Antwerpen in ontvangst heeft mogen nemen in 2019. 

Stad Herentals had echter beloofd dat de vliegactiviteiten van de club zouden kunnen verder worden gezet tot een andere geschikt veld zou worden gevonden (gemeenteraad van 8 maart 2022). 
We merken echter nu dat de aanplantingen beginnen, voordat aan die belofte voldaan is.  Dat zou een groot probleem voor de beoefenaars van deze mooie hobby betekenen. 

Ondertussen is er met de nodige diplomatie en een vakkundig raadsman  onderhandeld met de schepen (N-VA), en zou de verhuis naar andere terreinen on hold gezet zijn.  We volgen alles op de voet.  Op hoop van zege", onderstrepen de KMACH-bestuursleden en de 70 actieve leden in koor vandaag. 
 

"Het unieke vliegveld aan Proostenbos  biedt al jaren ruimte aan alle soorten van modelvliegen", vervolgt de voorzitter.  "We hebben over die jaren de technologie zien verbeteren. We hebben jonge piloten zien evolueren naar de grote luchtvaart. We hebben leden succesvol zien worden in technische carrières dank zij technische skills opgedaan in onze club.

We zien ook mensen die na hun professionele loopbaan plezier hebben in het beoefenen van deze modelvlieg hobby. Velen bouwen zelf hun modellen.  De hobby biedt en vereist een mix van technisch inzicht, kennis van aerodynamica, de skills een model te besturen en te trimmen, reparaties uit te voeren… maar ook vriendschap, competitiegeest, team spirit en passie."

 
Foto's NNieuws/ M. G. Guy Verellen.

Proostenbos, Herentals, België

KMACH

Deel dit artikel