U bent hier

Knap nieuw architecturaal pareltje in Kasterlee

Kasterlee
11.02.2019 - 09.55u
Door: Mark Jaspers

De stervormige nieuwbouw in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee is perfect binnen timing en budgetten afgewerkt. Vanaf maart kunnen residerende kunstenaars, maar ook scholen, in het architecturale huzarenstukje aan de slag. "Waar je ook staat in 'de ster', het ziet er overal anders uit."

Precies een jaar nadat de aannemer begonnen is met de bouwwerkzaamheden voor het indrukwekkende paviljoen in het Kastelse kunstencentrum heeft zaterdag Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz (Open Vld) het officiële lint doorgeknipt.

Het gebouw in de vorm van een grillige ster haakt aan op het bekende koepelgebouw dat al sinds eind de jaren 60 het hart van het Masereelcentrum uitmaakt.

Met het nieuwbouwproject dat €1,1 miljoen kostte, kan het centrum zijn werking verder uitbreiden. Elke zes weken verblijven er andere internationale kunstenaars in de negen tipivormige huisjes.

Het Frans Masereel Centrum biedt hen de mogelijkheid om samen met elkaar te converseren en kunst te bedrijven, maar vooral ook de rust om op je eentje en met de nodige privacy creatief door te werken.

"Die visie zien we ook in het paviljoen vertaald", zegt woordvoerder Sebastian Roth van Frans Masereel Centrum. "We passen er verschillende functies tegelijk toe. Aan de ene kant is het een uitbreiding op de residentiewerking van onze kunstenaars, die hier vanaf maart aan de slag mogen.

Door de stervormige vorm stappen we juist af van een hiërarchische structuur tussen de verschillende druktechnieken, alles is evenwaardig. Maar aan de andere kant is het een expositieruimte waar werken bewonderd kunnen worden." (pp)

imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto