Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Knappe expo PAR HASARD in Moktamee

Par Hazard

Annie Peeters en Myriam De Houwer exposeren in MOKTAMEE te Herentals. Opening donderdag 10 november om 20 uur met muziek van Jazz Flavours en woordperformance van Verteltheater SAMWD.

Een toevallige ontmoeting bracht hen samen in functie van deze tentoonstelling. Allebei werken ze sterk vanuit intuïtie en met transformatie.

Annie is schilder, keramist, woordkunstenaar, liefhebber van serendipiteit, fan van Wabi Sabi. Studeerde en bestudeerde veel. Medeoprichter en nog steeds lid van kunstatelier Tabula Rasa. Speerpunt in haar schilderijen is het spel met verschillende beeldelementen: lijn, vorm, kleur, beweging, contrast enz. Het element lijn wordt niet uitsluitend gebruikt als contourlijn maar ook als zelfstandig onderwerp en intuïtief wordt de lijn uiteindelijk het handschrift van de schilder. In haar keramisch werkte raakte Annie gefascineerd door de sphericon, maar ook het menselijk hoofd, geabstraheerd, karikatuur of masker, is altijd boeiend.

Myriam evolueerde van klassieke beeldhouwkunst, waar de focus lag op beweging, naar driedimensionaal werk in verschillende materialen. Ze vertrekt vanuit de kwetsbaarheid van de natuur. Haar laatste projecten komen op intuïtieve wijze op locatie tot stand. Vaak zijn ze vergankelijk en zelden nog reproduceerbaar.

Myriam onderzoekt nieuwe manieren om naar het alledaagse te kijken door het gebruik van lenzen, spiegels of diffuus gemaakt glas. Het beeld gaat daardoor transformeren naargelang lichtinval of positie van de toeschouwer.  Het werk herinnert je eraan om bewuster te kijken en niet voorbij te lopen aan de schoonheid van het alledaagse.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 12 november tot  zondag 4 december in Moktamee – Francesco Campus. Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Par Hazard

Deel dit artikel