Zondag is het in Olen jaarmarkt, de place to be voor heel wat Netelanders. De Olenaars zorgen voor een extra attractie : om 11.30 hijsen ze een koe in de dakgoot.


 

 
De diaken heeft de burgemeester laten weten dat er gras groeit in de dakgoot van de kerk van Olen-Centrum. Dat kan voor problemen zorgen wanneer het hard gaat regenen.

Jammer genoeg heeft de technische dienst van de gemeente geen ladder die lang genoeg is. Er is ook geen enkele firma die een grasmaaier voor dakgoten heeft. Bovendien heeft iedereen schrik om zo hoog te klimmen.
 
Daarom hebben de Boerkes van Olen beslist om de koe van boer çois in te schakelen. Het beestje heeft de hele zomer op het dorpsplein gestaan, maar door het slechte weer heeft ze niet veel van het gras kunnen genieten. De koe heeft dus reuzehonger.

Op zondag 13 november om 11.30 uur hijsen enkele sterke mannen de koe omhoog naar de dakgoot van de kerk. Het probleem zal snel opgelost zijn.
 
Met deze actie laten het marktcomité Olen-Centrum en vzw Keizer Karel een van de ludieke Olense legendes herleven tijdens Olen-Jaarmarkt op 13 november.