U bent hier

Koen Maes kandidaat voorzitter voor Open Vld Geel

Geel
17.10.2019 - 06.10u
Door: Mark Jaspers

"Ik wil de uitdaging aangaan om de partij verder te laten groeien!"

Op 19 oktober kunnen alle leden van de Geelse Open VLD afdeling stemmen voor een nieuwe voorzitter. Het is reeds lang geleden dat de leden moesten gaan stemmen want steeds was er maar één kandidaat.

Nu zijn er twee: De huidige voorzitter Myriam Smets leidt de partij ondertussen al 4 jaar en wordt nu uitgedaagd door nieuwkomer Koen Maes. Zonder af te doen aan de positieve groei van de liberalen de afgelopen jaren wil hij met de ploeg een versnelling hoger en professioneler schakelen.

Koen Maes stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 als onafhankelijke op de liberale lijst en heeft daarna een partijkaart aangeschaft: "Ja ik ben nieuw en heb nog veel te leren over politiek, maar tegelijkertijd heb ik concrete ideeën om de partij nog verder te laten groeien. Nieuw zijn heeft het voordeel dat je onbevangen kunt kijken naar alle plus en minpunten binnen de partijwerking." aldus Koen Maes.

De Open VLD fractie in Geel heeft momenteel 2 gemeenteraadsleden. Hoewel de partij licht groeide en heel wat nieuwe mensen aantrok, scoorde ze voor sommigen toch eerder onder de verwachtingen.

"Het is mijn ambitie om met Open Vld Geel uit te groeien naar een beleidspartij in Geel. Ik geloof sterk dat er nood is aan een liberale visie voor Geel. Efficiënt en ambitieus inzetten op ondernemerschap, veiligheid, gezondheid en mobiliteit kunnen een stad doen groeien." Stelt Maes.

"Het gaat mijn betrachting zijn om onze ploeg professioneler te laten werken. Het plan is om iedereen mee te betrekken door bv. het oprichten van inhoudelijke werkgroepen. Zo kunnen we sterke dossierkennis opbouwen en een "schaduw"-kabinet opzetten. De Gelenaar kan dan duidelijk zien hoe wij als Open Vld de huidige uitdagingen voor onze stad zouden aanpakken vanuit onze liberale visie."

Maes wil een sterke ploeg creëren die goed samenhangt en met frisse ideeën naar voor durft komen. Als voorzitter wil hij vooral een coachende rol opnemen. "Als ondernemer heb ik geleerd dat je vooral moet coachen en ieder zijn talenten volop laten ontwikkelen, zeker binnen een harde wereld die de politiek soms durft te zijn."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto