Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Koen Van Noten wint het Berkemus criterium voor Rino Sprangers

Tom Van Eyck is kampioen van Herentals en en wint ook bij de +45. Het Berkemus criterium” ook wel de Vinhmm Champagnekoers genoemd trok vrijdagavond opnieuw meer dan 70 wielertoeristen, met of zonder licentie, in Noorderwijk mag iedereen starten.

Maar er wordt echt gekoerst om te winnen aan de Noorderwijkse statie. En feesten kunnen ze daar als de besten, want er was opnieuw heel veel volk opgekomen voor de editie van 2023.

Was het de aanwezigheid van speaker Jos Willems, toch wel een radiolegende (Studio Halo, Radio 1)  of was het leuke zomerzonnetje na de regen van de voorbije week de reden, we weten hen niet maar het werd alweer een heel geslaagde avond aan Café Berkemus.

In een wedstrijd over 61 km gingen we op zoek naar een 3 winnaars, eentje jonger dan 45, eentje daarboven en natuurlijk de Herentalse kampioen. Onderweg konden de renners  premies verdienen (Champagne van Vinhmm). Vier renners maakten er een waar slagveld van. Ze ontsnapten halfweg de wedstrijd en vochten voor wat ze waard waren.

Na vier ronden lag het gemiddelde boven de 46 km/uur. Steven Dillen, de winnaar van vorig jaar leek de sterkste en was de grote slokop met 4 flessen van Vinhmm. Maar aan de meet kwam hij nipt tekort, Koen Van Noten sprong weg net voor de laatste bocht en won voor Rino Sprangers en Steven Dillen.

Anton Huiselmans werd vierde, hij moest in de laatste ronde zijn kompanen laten rijden. Met 12 waren ze, de lokale helden uit Herentals, de bekendste ervan was ongetwijfeld Kasper Roodhooft, de zoon van Christof en Evelien en ook de kleinzoon van ex-wereldkampioen achtervolging Dirk Baert.  De 21-jarige eindigde in de eerste achtervolgende groep.

Kampioen van Herentals werd Tom Van Eyck voor Wouter Schoofs en Bram Van Nueten. Diezelfde Tom Van Eyck werd ook nog eens nipt de kampioen in de reeks boven de 45 voor Gert Heremans Gert en Youri Beyens. Alles werd nadien gevierd tot in de late uurtjes met de leuke band Camber, alweer een topavond aan de Noorderwijkse statie en zaterdag is het daar weer feest.

Deel dit artikel