Brandweerzone Kempen heeft een nagelnieuwe ziekenwagen. Die wordt vanaf 1 april ingezet in post Herentals. Daar wordt al jarenlang geijverd voor een ziekenwagen zodat de inwoners van Herentals en regio Neteland sneller kunnen bediend worden bij dringende geneeskundige hulpverlening.

'Wanneer de ziekenwagen van het AZ Herentals met een opdracht bezig was, moesten inwoners van deze regio wachten op een ambulance van de brandweerpost van Geel of andere hulpdiensten uit de ruime regio', zegt kolonel zonecommandant Koen Bollen. 

'Er werd niet alleen kostbare tijd verloren, maar deze regeling was ook duur voor zowel de patiënt als de organisatie. Daar komt nu verandering in.

De ziekenwagen kan meteen bemand worden door 14 brandweermannen en -vrouwen van de brandweerpost van Herentals die de specialisatie DGH (Dringende Geneeskundige Hulp) op zak hebben.

Het voertuig zelf wordt uitgeleend door Hulpverleningszone Taxandria tot de zone een eigen ziekenwagen ter beschikking heeft.

De ziekenwagen wordt de tweede in lijn in Herentals. Dat wil zeggen dat de ziekenwagen in het AZ Herentals steeds als éérste wordt ingezet.

Wanneer deze met een opdracht bezig is en er komt een volgende oproep voor een medisch noodgeval, zal de ziekenwagen van brandweer Kempen - post Herentals opgeroepen worden.

Er wordt verwacht dat dit enkele keren per week nodig zal zijn. Er zijn 6 nieuwe ziekenwagens in bestelling, maar de levering daarvan laat voorlopig nog even op zich wachten. Vandaar dat we zeer blij zijn dat de collega's uit de Turnhoutse zone ons tijdelijk depanneren', besluit Koen Bollen. (bw)  Foto's Nnieuws.