U bent hier

Kom eens uit je kot! Grobbendonkse webshop leert je kids weer écht buiten spelen

Grobbendonk
09.04.2019 - 11.36u
Door: Mark Jaspers

Zet die PlayStation uit en leg alle schermen en huiswerk maar even aan de kant. Het wordt tijd dat onze kinderen weer écht leren buiten spelen. En daar wil – ironisch genoeg – een online winkel wat aan doen.

De Grobbendonkse webshop, Scava.be organiseert daarom woensdag 10 april een grootse belevingsdag die de buitenspeelmicrobe bij jong en oud weer moet aanwakkeren.

Even wat me-time nodig? Zet de kids voor televisie of laat ze even een spelletje spelen op de smartphone of tablet. Leuk én makkelijk, toch? Je zou het in deze digitale tijden haast vergeten, maar buiten spelen is wel degelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

Onderzoek toont aan dat actief buitenspelende kinderen beter presteren op gebied van schrijven, rekenen, kritisch denken en luisteren. Buiten spelen vermindert bovendien stress, stimuleert de creativiteit én zorgt voor een gezonde ontwikkeling van spierkracht, behendigheid en lenigheid.

Om buiten ravotten terug cool te maken, organiseert Scava in Grobbendonk een heuse belevingsdag in samenwerking met de bekende Nederlandse speelgoedfabrikant BERG Toys.

Op woensdag 10 april kun je op het bedrijfsterrein terecht om met go-carts tegen elkaar te racen op verschillende raceparcours. Je kan er naar hartenlust springen op springkastelen of één van de vele trampolines.

Wie durft, kan onder begeleiding van professionele Jumpers enkele trampolinestunts leren. Hou je het liever rustig? Dan kun je ook gewoon genieten van een hapje en een drankje en naar één van de stuntshows gaan kijken.

Voel je het al kriebelen? Afspraak woensdag 10 april vanaf 9u30 bij Scava. Bouwelven 11, 2280 Grobbendonk.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto