Vzw Kompaan biedt reizigers met een beperking een oplossing door hen samen op pad te sturen met een vrijwilliger. De vrijwilliger zorgt ervoor dat de reiziger alle zorg en assistentie krijgt die hij of zij nodig heeft, waardoor heel veel drempels verdwijnen.

Het eerste actieve jaar van vzw Kompaan werd een overdonderend succes: bijna 200 Kompanen vonden de weg naar onze nieuwe vrijwilligersorganisatie. Dankzij de steun van onze partners en sympathisanten hebben we nog een hele reeks aan nevenactiviteiten ondernomen.

Dit alles is vertaald in woord en beeld aan de hand van het jaarverslag van 2019.

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden die Corona met zich meebracht, blijven onze ambities voor 2020 en de verdere toekomst torenhoog. Meer dan ooit worden we geconfronteerd met de noodzaak aan een sterk netwerk van vrijwilligers.

Niet alleen tijdens het dagelijkse leven, maar zeker ook op het gebied van vrije tijd. VRT heeft ons dit jaar een prachtig 'cadeau' gedaan. We krijgen de kans om onze boodschap nationaal te verkondigen en zo nog meer mensen te sensibiliseren.

Check onze campagne op de verschillende radiozenders en televisiekanalen van de openbare omroep!

Youtube

Hieronder ook enkele andere initiatieven waar vzw Kompaan de komende maanden op zal focussen:

Vormingsinitiatieven

Voor (kandidaat)vrijwilligers die onze basisvorming nog niet gevolgd hebben, organiseren we een korte kennismakingssessie. Nadien vindt pas het verdiepend vormingstraject plaats.

Tijdens dit traject reiken we 3 sessies van telkens 3 uur aan die telkens de nodige informatie en praktische tips verschaffen in het omgaan met welbepaalde doelgroepen tijdens een reis of daguitstap.

Door de huidige omstandigheden zijn er op dit moment nog geen concrete data gekend. Heb je interesse? Laat het ons zeker weten en dan gaan we ermee aan de slag!

Bekijk zeker ook de agenda op onze website www.vzwkompaan.be

Comedy for Life

Na het overweldigende succes van onze eerste editie in 2019, zetten we ook dit najaar een Comedy for Life op het programma. Hou daarom je agenda vrij op zaterdag 7 november 2020, en kom samen met ons lachen, gieren, brullen met de shows van Lukas Lelie, Peter Hens en Sven Hardies.

Dit alles vindt plaats in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg. Een ticket aanschaffen kan via www.zwaneberg.be of via het nummer 015 25 07 70. De Warmste Week Dit jaar staat De Warmste Week in het teken van je inzetten als vrijwilliger voor een bepaald project.

Geld inzamelen om dit project te verwezenlijken of onze vzw te steunen, verloopt dit jaar niet meer via De Warmste Week. Niet getreurd echter, je kan hiervoor zelf een actie uitwerken.

Aarzel zeker niet om ons mee in te schakelen. Kompaan wil jouw initiatief met veel plezier ondersteunen!

Bubbels & Kerstballen For Life

Onze verkoop van Bubbels & Kerstballen For Life was met de Warmste Week 2019 een schot in de roos. Er werden meer dan 200 flessen Champagne verkocht. Ook dit jaar willen we dit initiatief terug op de agenda plaatsen.

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Koop vanaf nu Bubbels rechtstreeks online via onze website www.vzwkompaan.be

Wil jij graag als vrijwilliger aan de slag, of ben jij een reiziger met een zorgnood en op zoek naar een assistent of vrijwilliger?

Dan kan je steeds contact opnemen op het nummer 0489 37 47 99 of via info@vzwkompaan.be.

Meer informatie over de werking van Kompaan kan je terugvinden op: www.vzwkompaan.be