Op het terrein van modelvliegclub KMACH (Koninklijke Model Aero Club Herentals) aan Proostenbos hangen gitzwarte vlaggen tegen de plannen van het stadsbestuur (N-VA/CD&V). 

De gemeente wil de gronden in Proostenbos kopen van Umicore om er herbebossingsprojecten op uit te voeren.  Vooral schepen Verraedt (N-VA) wordt scherp op de korrel genomen.

Dat betekent dat de vliegclub, die er al 52 jaar actief en succesvol is, er niet kan blijven. 'De manier waarop dit aangepakt en gecommuniceerd is, kan écht niet door de beugel', klinkt het bij het MACH-clubbestuur, dat fel aangedaan is.

'Stad Herentals heeft goed nieuws, ze gaan een bos planten! Een bos dat ze moeten aanplanten omdat ze ergens anders bomen hebben gekapt om er bouwgrond van te maken.

Wat ze minimaliseren is dat er op dit veld een modelluchtvaartclub gevestigd is die al 52 jaar bestaat.
Twee jaar geleden zijn wij de 'Koninklijke Model Aero Club Herentals' geworden, omdat we toen 50 jaar bestonden.

KMACH : 'Zéér moeilijk in Vlaanderen om nodige vergunningen voor een modelluchtvaartplein te verkrijgen'
 
'Stad Herentals beweert van het verenigingsleven te steunen, jawadde.  Maar ondertussen pakken ze het vliegplein af van een club met meer dan 70 leden.
Als je weet dat het heel moeilijk is in Vlaanderen om de nodige vergunningen te bekomen om een modelluchtvaartplein uit te baten, dan trekt onderstaande communicatie van het gemeentebestuur op niets.

De schepen Verraedt (N-VA) gaat ons 'eventueel' bijstaan om een nieuwe locatie te vinden voor onze club. Wow, wij zijn zo blij!
Ook de manier waarop onze club op de hoogte werd gesteld is schandalig. Eén dag voor dat het in het nieuws verscheen, kreeg het bestuur een telefoontje van een ambtenaar van de gemeente.  

Gewoon geen respect noemen we dat,' besluit een diep teleurgesteld clubbestuur van KMACH.  Foto's Mark Jaspers - en archief  /Nnieuws.