De streekderby Kon. Vlimmeren Sport - VC Herentals eindigde op een billijke puntendeling, 1-1. 'Ook de VC-jeugdigen blonken uit', zegt Jan Deckers, VC-pr.

'Nadat Voorspoels gekwetst het veld moest verlaten, gaf coach Braeckmans (foto) enkel jeugdigen van 17 en 19 jaar de kans om zich te tonen. De jongens haalden hoog niveau, dat belooft voor de toekomst.

De wedstrijd was gelijkopgaand.  Voorspoels kwam op het kwartier alleen vrij en kon de score openen (0-1, 17').  Maar al 10' later maakte Vlimmeren gelijk (1-1, 27').  Ook de ruststand.

Na de koffie bleef beide team kansen crëeren. Gianni Convalle knalde nog een penalty op de doelman.  Kans weg.

Al bij al een billijke puntendeling. Eindstand 1-1.  Foto Nnieuws.

Jan Deckers : 'VC behaalt bij Vlimmeren eerste punt'

'VC pakte zijn eerste punt op het veld van Vlimmeren in wat we kunnen betitelen als een billijke puntendeling', zegt Jan Deckers.

'Bij de bezoekers geen geschorste Janssens, Hoefnagels geraakte niet fit. Rood-wit moest bijgevolg heel wat jongeren inpassen. Niet minder dan 6 spelers moeten hun 20ste kaarsje nog uitblazen. Naast Ziedins kregen De Peuter en Sproelants hun eerste cap. Geen simpele opdracht voor de Herentalse younsters.

Maar de ingeslagen weg, met veel jonge spelers uit eigen stad in de basis, moet op termijn lonend werken. De wedstrijd dan. Vlimmeren probeerde roodwit meteen op eigen helft vast te zetten.

Maar almeteen dook Vanlommel voor doelman De Brouwer op, maar besloot in het zijnet. De wedstrijd viel dan qua kansen wat stil maar Vlimmeren had het veldoverwicht. Even na het kwartier kreeg Vanlommel de bal toegespeeld, draaide zich vrij en besloot op De Brouwer. Die kon de bal nog afweren maar de gevolgde Voorspoels tikte binnen 0-1.

Vlimmeren even van slag maar herstelde zich snel. Halfweg de eerste helft ontsnapte een Vlimmeren-aanvaller aan de aandacht van de rode defensie maar Brosens bewees zijn kwaliteiten.

5 minuten later was het dan toch prijs. Een lang uitgesponnen aanval eindigde bij Vermeylen en die duwde aan de tweede paal simpel binnen 1-1. Kansen werden schaarser: daar was het spel aan beide kanten te slordig voor. Op slag van rust kwam, na een vreemde fase, de bal bij Voorspoels maar Dave besloot over.

In de tweede helft steeg het spelpeil nauwelijks, de spanning des te meer. Van der Linden moest al onmiddellijk ingrijpen om een Vlimmerense aanval onschadelijk te maken.

Aan de overzijde werd Ilyano Ziedins diep gestuurd, de bal werd in extremis nog ontzet. Even later, bij een gelijkaardige situatie, werd Ilyano onderuit geschoffeld in de grote rechthoek. Penalty.

Maar De Brouwer koos de juiste hoek en ranselde de strafschop van Convalle in hoekschop. Even later moest Voorspoels geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de 17 jarige Frederic Claessens.

Die naam zegt u waarschijnlijk niks, maar zijn grootvader is niemand minder dan oud-KFC-voorzitter Paul Benijts. En Frederic liet al meteen zien waarom trainer Frank Braeckmans hem bij de selectie nam. Rond het uur kon Dillen zijn hoofd niet genoeg tegen een voorzet plaatsen.

Er werd nu, aan beide zijden, met lange ballen gewerkt. Weinigen kwamen aan. Maar het hield de spanning in de match. In de 67e minuut fladderde een vreemde Vlimmerenbal niet zover naast de kruising buiten. Ook een zwart-wit afstandsschot ging over. VC wou absoluut dat ene punt meenemen. Vlimmeren probeerde het meestal met schoten van uit de tweede lijn.

De laatste kans was nog roodwit getekend: een schot van Vanlommel ging maar net over. De wedstrijd werd afgefloten zonder winnaar, en da's misschien wel de juiste weergave van de wedstrijd, al had die strafschop, enzovoort.

Maar da's teveel oneer toebrengen aan de herentalse kapitein, die vandaag weer overal brandjes bluste en een voorbeeld was voor de jonge generatie.
Met een 1 op 6 kan je moeilijk van een droomstart spreken. Maar vandaag kreeg VC toch loon naar werken en de competitie duurt nog lang.

Volgende week is Janssens terug inzetbaar. Hopelijk geldt dat ook voor Hoefnagels en valt de blessure van Voorspoels mee. Match 3 is een thuiswedstrijd tegen Wuustwezel.

Vooraf is er een restaurantdag. Reserveren is noodzakelijk en dat kan bij Ivan Van Gorp (Ivan.VanGorp@verellengeel.be) De wedstrijd begint om 15:00 uur.