Donderdagnamiddag brengt koning Filip een studiebezoek aan het REVAlution Center in het AZ Herentals. De koning gaat er kennismaken met de werking van To Walk Again en de wereld van Sport & Bewegen voor personen met een fysieke beperking.

Bij To Walk Again is de fierheid groot. 'Voor onze organisatie is het niet alleen een erkenning voor het mooie en warme verhaal dat we tot nu toe als pionier hebben geschreven', zegt dr. Toon Claes, voorzitter van de Raad van Bestuur To Walk Again vzw. 'Het bezoek betekent ook een enorme stimulans om nog meer in te zetten op de noden die er zijn naar mensen met een fysieke beperking'.

Directeur Thomas Caers bevestigt : 'Ik voel al weken een groot enthousiasme binnen ons team om onze ervaringen en toekomstdromen met koning Filip te kunnen delen.

De koning gaat ook kennismaken met enkele deelnemers aan de zomerkampen van To Walk Again die hun ervaringen gaan delen, samen met inspirator Marc Herremans.'

Unieke staprobot

'Dit is voor To Walk Again een uitzonderlijk mooie dag', vertelt Marc. 'En het is ook echt fantastisch dat enkele kinderen en jongeren de Koning kunnen ontmoeten en vol enthousiasme spreken over hun belevenissen deze zomer en hoe ze hun grenzen verlegd hebben en vriendschappen voor het leven hebben gesmeed.'

De sterke band met AZ Herentals

Rudy Van Ballaer (Stichtend lid To Walk Again – Algemeen Directeur AZH): 'Dat we als regionaal ziekenhuis een organisatie als To Walk Again mogen huisvesten, heeft een ongelofelijke meerwaarde.

De aanwezige innovatie brengt hoogtechnologische revalidatie dichter bij de mensen, waardoor het onbereikbare bereikbaar wordt.'

De koning wordt verwacht rond 14.30u en blijft er anderhalf uur. Een ontmoeting met de bevolking is niet voorzien. Je kan de koning enkel voor de AZ-deur zien uitstappen en naar binnen gaan.

Foto's & vid HD  Nnieuws / Guy Verellen.