Vorig weekend  hield de Sint-Sebastiaansgilde van Gierle haar driejaarlijkse Koningsschieting aan de schutsboom op de Poeyelhei.  Na de optocht door het dorp in traditionele kledij werd het reglement voorgelezen en konden genodigden een ereschot doen. Talloze kijklustigen verzamelden zich en zagen 6 gildebroeders de strijd aangaan: de vogel van de 20 meter hoge wip schieten en de titel van Koning pakken. Het werd een lange thriller: de vogel bleef ongenaakbaar staan. Ondertussen waren er gildedansen met accordeonbegeleiding en vendelzwaaien, een kleurrijk spektakel dat de gildetradities helemaal weergeeft.

Pas in de 66e  ronde – na het avondeten en bij een ondergaande zon – slaagde Willy Verstappen er als eerste in de vogel van de wip te schieten en zijn titel te verlengen. Een zucht van opluchting en een uitbarsting van vreugde volgden.

Op gepaste wijze: met een Rozenwals en vendeloptreden, werden Koning Willy en zijn echtgenote Ingrid gelukgewenst. Hij mag de gerestaureerde koningsbreuk dragen en zich weer 3 jaar Koning noemen.

Foto : Hoofdman Walter Bockx feliciteert Koning Willy Verstappen en zijn echtgenote Ingrid/N.