Alle vriendschappelijke wedstrijden en WK qualifiers zijn live te zien op één van de Play-zenders.

Naast de samenvattingen van de Jupiler Pro League en de topmatchen in de UEFA Europa (Conference) League krijgt de Play-familie er een voetbalpoot bij: de Belgian Red Flames.

Vanaf dit najaar zitten voetballiefhebbers voor de komende twee jaren goed bij de verschillende Play-zenders voor alle kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2023 én alle oefenmatchen van onze internationale vrouwelijke trots.

Lead Sports Olivier Goris: "Belgische topsporters en het Belgische voetbal horen thuis bij Play en dus krijgen nu ook de Red Flames een prominente basisplaats in de Play-familie.

De Red Flames hebben zich jaar en dag ingezet om te geraken waar ze nu staan, bij hun topclubs én bij het nationale elftal. Samen hebben ze geknokt om ook opnieuw internationaal te schitteren.

Samen staan ze sterker dan ooit en samen met de supporters thuis kunnen ze zichzelf ongetwijfeld nog meer overtreffen. Tous ensemble. Hun prestaties verdienen de grootst mogelijke spotlight en daar willen we vanuit Play maar wat graag ons steentje aan bijdragen."

Manager Vrouwenvoetbal KBVB Katrien Jans: "Vrouwenvoetbal is een sport in volle groei, met speelsters van de bovenste plank. En om de sport nog meer tot bij het grote publiek te krijgen, heb je meer visibiliteit nodig.

We zijn dan ook enorm blij dat we samen met de Play-familie voor de nodige boost kunnen zorgen om die visibiliteit te genereren. Zo kunnen we het vrouwenvoetbal samen naar een nieuw niveau tillen."

Story image

Het WK gaat in 2023 door in Australië en Nieuw-Zeeland, maar Tessa Wullaert en co trappen hun kwalificatiecampagne aanstaande vrijdag 17 september al meteen op gang in Polen. De match is live te volgen bij Play4 en via de livestream op GoPlay.be om 18u40.

Bart Raes neemt de voor- en nabeschouwing voor zijn rekening en ontvangt analiste en Red Flame Tine Schryvers in de studio. Het wedstrijdcommentaar is van Philippe Crols en Red Flame Ella Van Kerkhoven.

Voor de thuiswedstrijden ruilen Bart en de analisten de studio in voor het stadion om verslag uit te brengen vanop de zijlijn. Vier dagen later - op dinsdag 21 september - spelen de Red Flames al hun tweede kwalificatiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië. Ook die wedstrijd zal live te volgen zijn op Play4 en GoPlay.be vanaf 20u10.   Foto Play Sports.