U bent hier

Koningspaar brengt kerstbezoek aan Huis Perrekes

Geel
21.12.2017 - 11.56u
Door: Herman Gezelle

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan Huis Perrekes, een verzorgingsinitiatief in Geel voor mensen met dementie. Het paar nam uitgebreid de tijd om te luisteren naar de medewerkers, inwoners en hun familie.

Iets na 10 uur arriveerde het koningspaar in Oosterlo.  Er werd bij aankomst al uitgebreid de tijd genomen om schoolkinderen, de harmonie en en een pak royaltyfans te begroeten.

Filip en Mathilde gingen langs bij Huis Perrekes, een vzw die met verzorgingshuizen al sinds 1986 personen met dementie ondersteunt. De vzw opent binnenkort een nieuw huis in een volledig gerenoveerde doktersvilla, voorzien van de nodige kunstwerken.

"Ik ben blij omringd te zijn door mensen die dementie niet als probleem, maar als uitdaging zien", zei de koning tijdens een uitgebreid rondetafelgesprek met onder meer de architect, muziektherapeuten en de directie. Zowel de koning als de koningin stelden heel wat vragen.

Directrice Carla Molenberghs bedankte de koninklijke gasten voor hun bezoek en benadrukte dat mensen met dementie nog een rijk innerlijk leven hebben, en dat Huis Perrekes de mensen nog zo lang mogelijk autonoom wil laten zijn.

Nadien woonde het koninklijke duo in een tot in de nok gevuld tuinpaviljoen een optreden bij van 'De Betties', een intergenerationeel koor. Nadien volgde nog een groepsfoto. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto