Een match met veel ups-and-downs. Speelde HBBC met de juiste intensiteit en honger naar een overwinning zoals ze dit al zo vaak hebben laten zien? Soms wel, maar niet constant genoeg.  Willy Verstappen reporter ter plaatse : 'Sommige mensen krijgen wel eens het verwijt twee gezichten te hebben. Na het bekijken van deze wedstrijd kan ik dat ook over onze eerste ploeg, spelers en coach, zeggen (als het over deze laatste wedstrijd gaat natuurlijk). Schitterende start, matig tweede kwarter, rampzalig derde kwarter en een vierde kwarter dat terug oké was. Of zijn dit dan nu vier gezichten?

Maar, de punten zijn binnen. De negen op negen is een feit. Die pakken ze ons niet meer af en iedereen die er was heeft gezien dat deze ploeg zich terug in een wedstrijd kan knokken. Dat op zich, zie ik al graag. Ook al verlies je de pedalen even, wat iedereen kan overkomen, vecht altijd terug. Geef niet op ook al valt het even tegen.

Blijf naar oplossingen zoeken. Blijf werken en blijf een team. Dit laatste heb ik te weinig gezien op Kontich. Ik heb met momenten mijn team gemist. Te weinig hebben de spelers als team gespeeld, zowel op aanvallend als op verdedigend vlak. Een ploeg moedigt elkaar aan en heeft het moeilijk als geheel en triomfeert als geheel.

Een ploeg doet binnen de basketlijnen en net daar buiten alles als een ploeg. Beeld u maar eens de Nieuw- Zeelandse rugby ploeg in. Stel u voor dat er maar 3 van die mannen de Haka zouden doen voor de wedstrijd en de rest zou wat staan te kijken aan de kant. Toch net dat tikkeltje minder indrukwekkend, niet?

Beste supporters, beste lezer. Volgende week krijgen we in ons KTA Aartselaar op bezoek. Ons team, en ze zullen zich als team laten zien, wees gerust, heeft jullie massale steun nodig. Ons team, spelers en coach beloven zich te tonen als team.

Niet met de Nieuw- Zeelandse Haka, maar met een team te zijn zowel in aanval als in verdediging. Want beste supporters ... wij, spelers en coach, kunnen beter', aldus een toch tevreden Willy Verstappen.

Willy Verstappen / NNieuws.