VZW Den Draai en een kookploeg van de Vrienden van de Zeuj uit Itegem, zorgden zaterdagavond voor een culinaire kerstwarmte voor de Heistse kansarmen en eenzamen. De kasteelhoeve in Booischot ademde de echte kerstsfeer.

De feestdagen is lang niet voor iedereen een mooie, warme periode. Integendeel, voor zij die het financieel moeilijker hebben of eenzaam zijn, is dit zelfs een bijzonder moeilijke, donkere periode.

De cijfers leren ons dat maar liefst 4000 Heistenaren dagelijks met kansarmoede te kampen hebben… en jammer genoeg moeten we vaststellen dat er daarnaast ook nog vele anderen zijn die met de armoedegrens ‘flirten’. Daarbuiten zijn er nog altijd een heleboel mensen die ‘onder de radar blijven’.

Het is dan ook een grote troef dat we met het kerstfeest dat op zaterdag 17 december 2016 plaats vond, de mensen die het financieel moeilijker hebben of eenzaam zijn, bereiken of bereikt hebben.

Dankzij een terugkerende samenwerking tussen vzw Den Draai (erkende, Heistse vereniging die rond kansarmoede werkt) en de Itegemse kookclub ‘Vrienden van de Zeuj’ werd er een groot kerstfeest georganiseerd. De kookvrienden hebben zelf ook hulp gekregen van tal van vrijwilligers en een stevige afvaardiging van KWB Itegem voor de opruiming.

De kasteelhoeve in Booischot was in een ware kerststemming ondergedompeld. 150 mensen konden even hun zorgen aan de kant zetten en werden met een overheerlijke winterbarbecue verwend. Het werd een groots feest - voor jong en oud - waar nog lang over nagepraat zal worden.