U bent hier

Koop kunst en steun kansarme kinderen met psychische problemen

Kempen regio | Mol | Neteland
04.09.2017 - 13.13u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 8 september kan je een kijkje nemen op de kunstveiling ten voordele van het project Vectamus. Je bekijkt de kunstwerken tussen 19 en 20.30 uur in Centrum Vector, Gompelbaan 84. Kan je niet langskomen? Raadpleeg dan de facebookpagina 'Kunstveiling Vectamus'.

Bieden op de kunstwerken kan tot vrijdag 15 september door te mailen naar kunstveilingvectamus@hotmail.com of door een bod uit te brengen op kijkdag. Met de opbrengst organiseren tal van welzijnspartners uit de regio hulp voor kinderen uit kansarme gezinnen in onze gemeente die kampen met psychische problemen.

De opbrengst van de kunstveiling wordt rechtstreeks gebruikt voor de praktische uitwerking van het project.

Laagdrempelige psychische hulp

Kansarme gezinnen waarbij een kind of één van de ouders te maken heeft met psychische problemen, hebben vaak geen toegang tot het reguliere zorgaanbod. Daarom organiseert Vectamus laagdrempelige en gespecialiseerde hulp voor deze mensen.

Vectamus betekent 'laten wij samen dragen' en is een samenwerkingsverband tussen Vector - een psychotherapeutische en psychiatrische praktijk - en partners in de regio zoals OCMW Balen, Dessel, Mol en Retie, Huis van het Kind regio Mol, Ons Huis, Actie Min, CAW De Kempen, Aiko,... Het project krijgt financiële steun van Huis van het Kind regio Mol, Lions Atomic, Rotary, Cera e.a. De kunstveiling moet zorgen voor extra financiële middelen.

Meer info: samenwerkingsverband Balen – Dessel – Mol en Retie, Nele De Wever, 014 33 15 84, nele.de.wever@ocmwmol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto